Categorie: Administraţie

parcare plata ploiestiScandal de amploare în domeniul parcărilor cu plată din Ploieşti, după ce s-a descoperit că SGU a încasat, în unele cazuri încă de la înfiinţare, taxe de parcare în mod nejustificat, pentru locuri de parcare pe care nu le-a avut niciodată în administrare.

Situaţia scandaloasă, despre care existau de cel puţin două luni semnale, a fost confirmată miercuri, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti. În timpul dezbaterilor despre proiectul de hotărâre privind abonamentele la parcările cu plată, proiect fundamentat de SGU, consilierii municipali au exclus opt dintre cele 32 de parcări care apăreau în anexa propusă de conducerea societăţii, explicând că acestea nu fuseseră concesionate de către societatea administraţiei ploieştene. Cu alte cuvinte, pentru locurile de aici, SGU a încasat în mod necuvenit taxe de parcare de la şoferi.

De pe lista propusă de SGU au fost "tăiate" parcările situate pe strada Romană (56 de locuri amenajate), Unirii (20 de locuri într-o zonă şi 15 în alta), Rahovei (23), Anul 1907 (21), Mihail Kogălniceanu (52), Vasile Lupu (23) şi C.D. Gherea (42), proiectul fiind avizat de şeful Direcţiei Juridice a Primăriei abia după efectuarea modificărilor respective. În total, în aceste parcări din central Ploieştiului sunt amenajate puţin peste 250 de locuri, reprezentând peste 15% din totalul locurilor de parcare cu plată existente în oraş.

Cea mai mare dintre cele opt, cu 56 de spaţii disponibile şi plină de dimineaţa până seara, se află pe strada Romană, în spatele Palatului Administrativ, în vecinătatea sucursalei UPC şi a fostei Case a Cărţilor. Deşi în acte aceasta nu a apărut niciodată ca fiind cedată de municipalitate către SGU, aici există cel puţin un panou care informează că parcarea e cu plată şi oferă informaţii cu privire la plata prin SMS a tarifului, iar casierii colectori ai societăţii erau o prezenţă obişnuită pe această stradă.

Potrivit unor informaţii transmise de SGU Ploieşti publicaţiei Telegrama, societatea a încasat, în 2016 şi 2017, aproape 3 milioane de lei din activitatea de gestionare a parcărilor cu plată din municipiu. La un calcul simplu, dacă admitem că aceste parcări reprezintă 15% din totalul locurilor cu plată din municipiu, putem ajunge la concluzia că, în medie, SGU a încasat necuvenit circa 215.000 de lei pe an.

Back To Top