Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

judetean upuUnitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti este inclusă într-un amplu proiect de modernizare, pentru care autorităţile prahovene solicită fonduri europene. Consilierii judeţeni au fost convocaţi luni, într-o şedinţă extraordinară, pentru actualizarea documentaţiei la acest proiect, dar şi la alte patru proiecte europene depuse recent de instituţie, pentru modernizarea a patru drumuri judeţene şi a centrului social de la Călineşti.

La Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, proiectul vizează extinderea clădirii şi amenajarea unei noi intrări pentru ambulanţe şi pentru pacienţi, care va fi făcută în zona de mijloc a imobilului, aflată în dreptul actualei parcări auto. Odată cu modificarea accesului, proiectul va aduce şi o nouă modalitate de triere a cazurilor, cu intenţia de reducere a timpului de aşteptare pentru pacienţi şi de triere a cazurilor grave de cele minore.

În şedinţa de luni, consilierii judeţeni au aprobat valoarea eligibilă pentru finanţare de la UE, care este de 1,5 milioane de euro, hotărârea adoptată vizând o clarificare în privinţa acestei sume, în sensul că ea include şi TVA-ul. În linii mari, asta aduce o pierdere de circa 250.000 de euro pentru autorităţi, care calculaseră, în varianta iniţială, că TVA-ul va fi decontat de UE separat de cele 1,5 milioane puse la dispoziţie. În ciuda acestei pierderi, există, însă, şi o veste bună. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că a început o corespondenţă cu Ministerul Sănătăţii, solicitând ca valoarea eligibilă pentru finanţarea eruopeană să fie majorată până la două milioane de euro, în contextul în care în toată ţara au fost depuse doar 37 de proiecte, cu o valoare însumată mai mică decât cea care era anticipată de autorităţile centrale, această economie rezultată permiţând repartizarea unor sume mai mari către beneficiari.

Proiectul pentru modernizarea UPU are o valoare totală de 18 milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru proiectare şi execuţie. Dacă solicitarea de majorare a sumei eligibile va fi acceptată, Consiliul Judeţean, iniţiatorul proiectului, ar urma să primească aproape jumătate din suma necesară investiţiei de la Uniunea Europeană, cealaltă jumătate urmând să fie acoperită din bugetul propriu, a mai explicat Bogdan Toader. „Proiectul nostru constă în modernizarea, extinderea, reabilitarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe. Într-un singur cuvânt, modernizăm absolut totul acolo şi adaptăm acea clădire la condiţiile necesare unei unităţi de primiri urgenţe la nivelul judeţului Prahova. Clădirea va fi extinsă cu aproape 50% ca spaţiu efectiv de lucru, va fi amenajată o nouă intrare, prin mijlocul imobilului, iar partea de triaj, unde avem o problemă cu timpul de aşteptare, va fi complet modificată. Practic, vor fi separate cazurile grave de cele minore. Vor fi amenajate şi vestiare pentru medici şi, nu în ultimul rând, va fi adusă aparatură medicală de ultimă generaţie. Toată această investiţie e estimată la 18 milioane de lei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Back To Top