Categorie: Administraţie

tabere ph vila soimulPlanurile autorităţilor naţionale în vederea descentralizării administrative au ajuns să ia în calcul şi direcţiile judeţene de tineret şi sport, casele de cultură ale studenţilor şi cluburile sportive aflate actualmente la Ministerul Tineretului şi Sportului. Toate aceste obiective, cu tot cu taberele şcolare din ţară, ar putea trece în subordinea consiliilor judeţene. În Prahova, în ciuda potenţialului turistic incontestabil al judeţului, preluarea taberele nu este privită neapărat cu ochi buni de autorităţi, care amintesc că foarte multe tabere se află în paragină şi gestionarea lor ar presupune investiţii uriaşe.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a dezvăluit astăzi că a primit o adresă oficială de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, instituţia care coordonează procesul de descentralizare. Oficialul CJ a precizat că propunerea venită de la centru vizează transmiterea DJTS-ului, cu tot cu tabere, a Casei de Cultură a Studenţilor şi a Clubului Sportiv Petrolul. Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că această propunere este analizată la nivelul instituţiei şi că momentan nu a fost transmis un răspuns. Primele semnale, neoficiale, sunt că această preluare n-ar fi neapărat o veste bună, autorităţile prahovene dând de înţeles că gestionarea taberelor, de exemplu, ar presupune investiţii uriaşe, după ani întregi în care multe dintre aceste zone turistice au fost lăsate în paragină.

Din câte se pare, nici la Clubul Sportiv şi nici la Casa de Cultură a Studenţilor nu este o situaţie îmbucurătoare pentru reprezentanţii CJ, la primul fiind vorba de faptul că instituţia trebuie să plătească chirie către UPG pentru imobilul în care îşi desfăşoară activitatea, în vreme ce la Clubul Sportiv sunt de asemenea unele probleme şi divergenţe în privinţa sălilor de antrenament şi a costurilor pentru utilităţi solicitate de administraţia ploieşteană pentru folosirea spaţiilor de lângă Stadionul "Ilie Oană".

Back To Top