Categorie: Administraţie

lucrari piste bicicletePrimarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a participat marţi la întâlnirea dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai Asociaţiei Municipiilor din România, unde a ridicat mai multe probleme legate de implementarea unor proiecte europene propuse de administraţia ploieşteană. Înainte de plecarea la Bucureşti, edilul a precizat că vrea să discute despre normativele privind lăţimea drumurilor, care încurcă realizarea unor piste de biciclete la Ploieşti, şi despre preluarea în patrimoniu, cel puţin pentru moment, a pasajului de cale ferată din zona Podul Înalt, obligatorie pentru implementarea unui proiect european dorit de Primărie pentru lărgirea la patru benzi a şoselei la ieşirea din Ploieşti spre Târgovişte.

"Intenţia noastră este să realizăm, în cadrul proiectelor europene, mai multe piste de biciclete, pentru conectarea zonei centrale. Există un normativ, care nu poate fi respectat ad literam în momentul de faţă. Am avut o solicitare de modificare a acestui normativ şi vreau să văd în ce stadiu este, pentru că altfel, pe anumite porţiuni, nu vom putea realiza aceste piste. Aceasta este una dintre discuţiile pe care le avem. Bineînţeles, doresc şi reluarea discuţiei privind pasajul CF din zona Cantacuzino. Proiectul se apropie de faza finală, singura chestiune care a rămas în discuţie este legată de acest pasaj de cale ferată. Pentru a lărgi şoseaua la patru benzi, suntem obligaţi să avem în patrimoniu acest pasaj. Altfel, din punctul de vedere al legii, nu se poate emite autorizaţia de construire. El se află şi proprietatea statului şi este concesionat către CFR, însă există posibilitatea de subconcesionare. Dorinţa este ca aceste demersuri să fie finalizate în maxim două luni", a declarat Adrian Dobre, înainte de intrarea în şedinţa de la Bucureşti.

Normativul invocate se referă la lăţimea minimă a şoselelor, în condiţiile în care amenajarea unor piste de biciclete pe margine ar duce, automat, la reducerea părţii carosabile.

Back To Top