Categorie: Administraţie

hipodromPrimarul Andrei Volosevici promite renovarea hipodromului de trap din Ploieşti, singurul de acest fel din România. Săptămâna aceasta, Volosevici a făcut public proiectul după care va fi reabilitat hipodromul. Conform proiectanţilor, arena hipică va avea două piste – una de trap şi una de galop, heliport, restaurante, manej, loje private. Totul va costa, conform primelor calcule, 16 milioane de euro.

Primarul Andrei Volosevici a prezentat, săptămâna aceasta, proiectul realizat de Intergroup Eingeneering pentru renovarea Hipodromului din Ploieşti. Viitoarea arenă hipică va fi, potrivit consultanţilor care au lucrat la acest proiect, cea mai modernă de acest gen din Europa centrală şi de Est. ''Toate elementele tehnice cu care va fi dotat vor fi exact cele cu care este dotat acum Hipodromul Meydan din Dubai, care este cel mai modern la ora actuală.

Tot proiectul se va desfăşura pe o suprafaţă de aproximativ 22 de hectare şi sperăm ca, în maxim doi ani, să fie realizat. Acest hipodrom va fi cu mult peste ceea ce există în Europa Centrală şi de Est la ora actuală'', a declarat Ovidiu Vâjâială, consultant care a lucrat la realizarea proiectului.

Conform planurilor prezentate, hipodromul va avea o tribună cu 1.206 locuri, dintre care 500 vor fi acoperite cu sticlă, un spaţiu în care se vor putea recolta probele pentru doping, un cabinet veterinar de urgenţă.

De asemenea, vor fi construite un heliport, un centru ecvestru, un manej cu boxe pentru cai, dar şi pentru ponei, parcări, restaurante, unul pentru public şi un altul pentru secţiunea VIP, şase loje private, grajduri la standarde internaţionale care vor putea găzdui 150 de cai şi vor fi amenajate spaţii dedicate caselor de pariuri.

Pe lângă pista de trap, care va fi realizată dintr-un material special, rezistent la temperaturi foarte scăzute, hipodromul va avea şi o pistă de galop.

Conform primelor calcule, refacerea hipodromului după acest proiect va costa 16 milioane de euro. Primarul Andrei Volosevici a declarat că jumătate din această sumă va veni din fondul de rezervă al Guvernului. Cealaltă jumătate va fi asigurată fie de la bugetul local, fie printr-un parteneriat public-privat al Primăriei Municipiului Ploieşti. Volosevici a ţinut să precizeze că valoarea de 16 milioane de euro este cea dată de studiul de fezabilitate, existând posibilitatea ca, în urma licitaţiei, punerea în aplicare a proiectului să presupună un preţ mai mic.

Back To Top