Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Ploieştenii din cartierul Mitică Apostol reclamă mari probleme din cauza lucrărilor la canalizare, începute de municipalitate în prag de sezon rece şi sistate pe durata iernii, ceea ce a lăsat multe străzi distruse total, mult mai rău decât situaţia oricum precară de dinainte. Lăsaţi printre noroaie, oamenii sunt disperaţi şi reclamă că abia reuşesc să îşi ducă la şcoală copiii, dar şi că accesul cu maşinile spre mai multe curţi este complet blocat. Nu îi încurajează nici faptul că acum, când temperaturile au mai crescut, pe teren apar doar două-trei utilaje ale firmei contractate de Primărie.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a discutat despre situaţia proiectului de canalizare a cartierului, afirmând că lucrările sunt finanţate din creditul bancar luat de municipalitate în 2016 şi că decizia de a le începe spre finalul anului trecut a fost luată pentru a nu pierde banii respectivi. El a vorbit şi despre obligaţia autorităţilor, odată cu majorarea salariului minim din construcţii, de a accepta plata unor suplimentări la contractele de lucrări. „Cei de la firma executantă ar fi trebuit, în toate lucrările pe care le au, să fie mult mai avansaţi. Pentru chestiunea asta, ei sunt penalizaţi. Pentru întârzierea în mai multe cartiere. În Mitică Apostol încă sunt în termen. Mai mult, am solicitat Direcţiei Tehnic-Investiţii şi Direcţiei Economice ca, pentru lucrările care erau prevăzute în contractele subsecvente şi care ar fi trebuit încheiate în anul 2018 şi n-au fost finalizate, nu cumva să se prezinte executantul cu devizele şi să ceară majorarea cheltuielilor pe forţa de muncă. Asta înseamnă că majorări de vreo 7 milioane de lei, din contractele subsecvente însumate, nu se vor plăti. Va fi majorată doar suma aferentă lucrărilor care, conform graficului, trebuia executate în 2019. În Mitică Apostol a fost o decizie, pentru că Exim Bank ne-a spus că avem acest credit până la jumătatea anului 2019, ăsta a fost răspunsul de la bancă şi atunci a fost o decizie, ne apucăm de treabă şi rămâne un dezastru pentru o perioadă sau rămânem cu cartierul necanalizat şi cine ştie când va mai fi vreodată o astfel de decizie de a intra acolo”, a afirmat Adrian Dobre.

Primarul spune că, potrivit graficului de lucrări, canalizarea în Mitică Apostol, pe cele 17 străzi din proiect, trebuie finalizată în luna aprilie a acestui an. După ele vor mai urma aproximativ două luni pentru lucrări ale Apa Nova la reţelele de alimentare cu apă, iar apoi municipalitatea va comanda asfaltarea... dacă va avea bani pentru aşa ceva.

„Lucrările au fost sistate o perioadă, până acum o săptămână, cât vremea nu a permis. Singura lucrare majoră rămasă este cea din Mitică Apostol şi toate echipele care au lucrat în oraş, în Buna-Vestire, în cartierul Eroilor, în Albert, se vor comasa aici, pentru că noi trebuie să terminăm, conform contractului, până în aprilie canalizarea. Apa Nova va intra apoi să facă toate bucăţile de alimentare cu apă care nu sunt duse până la capătul străzii, nu pot lucra în paralel, cel puţin aşa susţin şi de o parte şi de alta, inclusiv inginerii din Primărie. Şi apoi etapa de asfaltare. A mai fost o problemă cu subtraversarea căii ferate. Teoretic se putea începe mai devreme acest proiect, dar noul proiectant a spus că realizarea subtraversării apei menajere şi apei pluviale ar fi însemnat nişte costuri foarte mari de realizare, pentru că în primul rând de obligau cei de la CFR să ne ducem câţiva kilometri mai departe, conducta trebuia să fie de un diametru foarte mare, trebuia realizat un bazin de retenţie, costurile ar fi fost extraordinar de mari, atât în realizarea proiectului, şi nici nu aveam bani pentru aşa ceva, cât şi în exploatare, cu riscuri foarte mari de colmatare a conductei. Şi atunci noul proiectant a venit şi a spus «nu facem subtraversare decât pentru apa menajeră, pe o conductă de 360 de milimetri am impresia, iar pentru apa pluvială, în momentul în care se va face asfaltarea, se vor introduce nişte sisteme de drenare a apei în sol, pentru că acolo, conform studiului geo, între 2 şi 4 metri adâncime deja avem pietriş. Şi din punctul de vedere al exploatării nu mai sunt costuri foarte mari, iar şi pentru realizare sunt costuri mult mai mici decât realizarea unei magistrale. Lucrările de apă şi canalizare în tot cartierul, şi pe cele şase străzi pe care au început, şi pe celelalte 11, trebuie să se finalizeze până la sfârşitul lunii aprilie, cu tot cu racordarea în reţeaua principală. După asta, va intra Apa Nova. Din discuţiile avute, au şi ei nevoie de vreo două luni ca să realizeze extinderile. De-abia după aceea se poate realiza asfaltarea. Valoarea străzilor este de aproximativ 45 de milioane de lei. Este unul dintre proiectele pentru care am solicitat un nou credit. Noi, în buget, avem zero lei pentru investiţii. Dacă onor Consiliul Local nu aprobă acest credit, avem o problemă”, a mai afirmat primarul Ploieştiului, care a spus că a identificat şi o potenţială sursă alternativă de finanţare, vorbind despre un fond recent apărut, la nivelul Secretariatului General al Guvernului, care ar putea aloca la nivel naţional până la 10 miliarde de euro pentru proiecte ale autorităţilor publice locale.

Back To Top