Categorie: Administraţie

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat astăzi că administraţia locală a solicitat o expertiză tehnică, pentru verificarea calităţii lucrărilor făcute în 2015 pentru introducerea conductei magistrale care asigură alimentarea cu apă din sursa Movila Vulpii, lucrare făcută în cadrul proiectului european pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor. Expertiza va trebui să arate dacă firma executantă a respectat proiectul, explică acum primarul, care aminteşte că respectiva conductă a cedat şi a generat criza apei potabile de acum o săptămână şi ceva şi adaugă că, în momentul în care executanţii au venit să facă reparaţii, au existat semnale că sub asfalt nu ar fi fost puse corect celelalte straturi prevăzute în proiect.

Adrian Dobre a afirmat astăzi că va fi nevoie ca Primăria să contracteze o firmă specializată, care să facă săpături în mai multe puncte, pe traseul conductei respective, ca să constate dacă executantul proiectului din 2015 a respectat toate obligaţiile. El a spus că, în timpul lucrărilor de remediere a avariei făcute săpătămâna trecută, au fost indicii că straturile de nisip şi piatră spartă prevăzute în proiect nu ar fi fost aşternute corespunzător, da în schimb în momentul săpăturilor s-au găsit bolovani de foarte mari dimensiuni care nu aveau ce să caute acolo. Expertiza ar trebui să arate dacă era posibil ca aceste straturi de susţinere să fi fost "spălate" de apa care a ţâşnit din conductă, dacă executantul a respectat proiectul şi, probabil cel mai important pentru ploieştenii care locuiesc în zonă, dacă există sau nu vreun pericol pentru blocurile turn din vecinătate, în condiţiile în care Apa Nova reclama că prin spărtura apărută s-au pierdut 6.600 de metri cubi de apă, echivalentul a mai bine de două bazine olimpice de înot.

Pe acelaşi subiect: 

"Expertizas pe care am solicitat-o vine în urma situaţiei care create. Chiar astăzi - un element care vine în plus în susţinerea acestei expertize, am văzut o adresă din partea proiectantului, care spune că îi trebuie elemente în plus pentru a putea determina cauza apariţiei acestei avarii, iar lucrul acesta nu se poate face decât pe baza unei expertize, care presupune decopertare, săpătură. Am solicitat-o pentru că, atunci când s-a făcut lucrarea pentru repararea conductei, eu nu am observat elementele care ar fi trebuit să reiasă dacă s-ar respectat procedura de realizare a conductei respective din punct de vedere tehnic şi, mai mult decât atât, în zona respectivă au apărut, sub asfalt, o serie de caverne. Trebuie să vedem exact care este situaţia în primul rând pentru a nu avea alte incidente pe viitor. În al doilea rând, trebuie să vedem dacă firma Tancrad, cea care a realizat lucrarea, a respectat proiectul. Şi apoi, dacă se constată că nu s-au pus în aplicare condiţiile din proiect, vom vorbi şi noi cu dirigintele de şantier şi cei care s-au ocupat de proiect", a declarat, marţi, primarul Adrian Dobre.

Back To Top