Categorie: Administraţie

Primăria Ploieşti visează la o nouă parcare supraetajată în centrul municipiului. După cea amenajată pe strada Cuza Vodă, în spatele Casei Sindicatelor, autorităţile spun că doresc să construiască una şi lângă Halele Centrale. Proiectul este unul de viitor, în condiţiile în care acum e blocat din cel puţin două puncte de vedere: Primăria nu are bani de investiţii, iar proiectul e condiţionat de lucrările de refacere a platoului Halelor, ţinute pe loc de un litigiu în instanţă.

Primarul Adrian Dobre a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul instituţiei, discutând despre planurile pe 2019 pentru parcări, că administraţia locală va finanţa în acest an mai multe lucrări de reamenajare a unor locuri din zonele condominiale. La capitolul investiţii importante, el a anunţat că administraţia locală doreşte să construiască o parcare supraterană, pe mai multe etaje, lângă actualul platou al Halelor, însă a precizat că acest obiectiv de investiţii nu are şanse să se materializeze prea curând.

"Se poate face o parcare supraterană în spatele Halelor Centrale, există o zonă care poate fi resistematizată, însă ea se va putea face în momentul în care vor începe lucrările la platou. În prezent, există acel litigiu litigiu, în care este implicată Hale şi Pieţe, cu proprietarul unei construcţii de pe acest platou. Nu avem decât varianta de a aştepta răspunsul instanţei, ori să apară o modificare legislativă care să permită exproprieri şi pentru proiectele de regenerare urbană, unde s-ar putea încadra şi reconstruirea pieţei centrale agroalimentare. Dacă ar fi existat posibilitatea de a face exproprieri, am fi făcut-o până acum", a declarat, astăzi, primarul Adrian Dobre.

Back To Top