Categorie: Administraţie

Autorităţile ploieştene au ratat şansa de a obţine 11 autobuze electrice de la Ministerul Mediului. Anunţul a fost făcut marţi de primarul Dobre, care spune că a fost informat verbal că municipiul nu se numără printre beneficiarii acestui program şi că aşteaptă o explicaţie în scris.

Primăria Ploieşti a intrat, în 2018, într-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care se angaja să achiziţioneze, din fonduri europene, în mod centralizat, autobuze electirce, tramvaie şi troleibuze pentru mai multe localităţi. La Ploieşti urmează să ajungă 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 9 autobuze electrice. Pe lângă acestea, municipalitatea mai dorea alte 11 bucăţi cu fonduri de la Ministerul Mediului, însă anunţă că solicitarea pentru aceste autobuze electrice a fost respinsă.

Primarul Adrian Dobre a comentat marţi subiectul, spunând că a fost informat că doar municipiile Bucureşti şi Braşov urmează să primească autobuze electrice de la Ministerul Mediului. "Au fost aprobate cererile de finanţare doar pentru aceste două localităţi. Celelalte localităţi nu primesc autobuze electrice. Nu mi s-a explicat de ce a fost refuzată solicitarea noastră, momentam am primit doar o informare verbală, n-am primit nicio comunicare oficială pe tema aceasta", a afirmat, marţi, primarul municipiului Ploieşti.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a atins zilele trecute acest subiect, cumva tangenţial, dând de înţeles că solicitarea venită de la administraţia ploieşteană n-a fost acceptată din cauza modului în care documentaţia a fost întocmită de autorităţile locale.

Back To Top