Categorie: Administraţie

primaria_ploiestiAcum două zile, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Prahova, a fost votată rectificarea de buget pentru plata daunelor câştigate în instanţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Ministerul condus de Elena Udrea a câştigat procesul intentat Consiliului Judeţean Prahova, cerând daune de peste un milion de euro, după ce reprezentanţii ministerului au  descoperit nereguli la licitaţia pentru reabilitarea drumului 101 G, care face legătura între judeţele Prahova şi Dâmboviţa pe ruta Tătărani - Brazi - Tinosu – Şirna - Hăbud - Crivăţu,  drum reabilitat din sume alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), prin Programul Operaţional Regional.

Reabilitarea drumului a costat aproximativ cinci milioane de euro, iar în urma unui control al Direcţiei de Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Turismului au fost constatate mai multe abateri în organizarea procedurii de achiziţie, motiv pentru care s-a solicitat returnarea a 25% la sută din valoarea totală a investiţiei.

Consiliul Judeţean Prahova a contestat în instanţă decizia Ministerului, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel Ploieşti.

Membrii CJ Prahova au spus că se va demara o anchetă internă în cadrul direcţiei care se ocupă cu implementarea documentaţiei pentru accesarea fondurilor pentru investiţii, pentru a se vedea cine a fost de vină pentru întocmirea defectuoasă a documentaţiei care a dus la returnarea a peste un milion de euro din cadrul bugetului Consiliului Judeţean Prahova.

Back To Top