Categorie: Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti invită oamenii la o dezbatere publică privind viitorul sistemului de termoficare, în contextul în care actualul contract expiră pe 1 mai 2019, iar municipalitatea şi Veolia Energie nu au ajuns la un acord în privinţa unei eventuale prelungiri. Partea proastă este că nu prea mai există nici alte variante, lucru recunoscut astăzi de Adrian Dobre, care reclamă că aleşii municipali de la PSD şi ALDE, care luni se opuseseră discutării în Consiliul Local a unui proiect privind crearea unei asociaţii alături de Consiliul Judeţean, i-au limitat opţiunile, deşi tot ei îl împuterniciseră să găsească soluţii.

Primarul a declarat marţi, într-o conferinţă de presă organizată la sediul instituţiei, că va trimite scrisori în care să le explice ploieştenilor situaţia existentă şi că prin intermediul lor îi va şi invita la o dezbatere publică programată miercurea viitoare. Edilul a discutat astăzi şi despre evoluţia negocierilor cu Veolia Energie, plângându-se că operatorul nu vrea să lase la preţ. "Tariful propus de operator este unul care nu poate fi suportat de către cetăţean. Vom continua discuţiile cu Veolia, iar dacă Veolia nu mai vine, aşa cum am afirmat, cu coada pe sus şi revine cu picioarele pe pământ să discutăm despre un tarif normal şi corect atunci negocierile vor continua. Pe de altă parte, consider că este necesară înştiinţarea populaţiei şi voi trimite o scrisoare către cetăţeni, prin care o să îi invit în cursul săptămânii viitoare, miercuri, la Teatrul «Toma Caragiu», pentru a avea o dezbatere publică în care să discutăm despre opţiunile pe care noi le avem pentru sistemul centralizat de termie. După cum aţi văzut, în cursul şedinţei de ieri, PSD-ALDE a amânat votarea constituirii unei asociaţii de dezvoltare de către municipiul Ploieşti şi Consiliul Judeţean, consecinţa acestui lucru este că posibilitatea de a avea mai multe opţiuni se restrânge la una, pentru că, de fapt şi de drept, asta îşi doreşte majoritatea PSD-ALDE, aceea de a negocia doar cu Veolia, nu de a avea şi alte posibilităţi", a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Pe acelaşi subiect: 

Acesta a mai invocat faptul că operatorul intră în aceste discuţii dintr-o poziţie de forţă, probabil reprezentanţii societăţii fiind conştienţi că Primăria are variantele limitate. "Negocierea nu se face cu pistolul la tâmplă", a afirmat Adrian Dobre.

Back To Top