Categorie: Administraţie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat, vineri după-amiază, că va fi de acord cu preluarea CET Brazi de la Consiliul Județean Prahova, dar numai în anumite condiții.

 

Edilul a susținut, vineri, că "CET Brazi, pe care majoritatea PSD – ALDE vrea să o transfere de la județ la municipiu, este o gaură neagră din punct de vedere financiar. A ajuns aşa din cauza faptului că CJ nu a făcut investiţiile la care a fost obligată.  Eu accept să preiau CET Brazi (după ce se lămureşte problema juridică a terenurilor) şi să-i redau utilitatea şi eficienţa de altă dată. Doar aşa vom ajunge, ca oraș, să ne modernizăm sistemul de producție și distribuție de energie termică, iar ploieștenii să plătească un preț corect.  Iar domnul Toader să vadă că nu toţi suntem făcuţi din acelaşi aluat al incompetenţei şi lașității", a transmis primarul Ploieștiului.

Astfel, Dobre spune că acceptă transferul către Ploiești cu două condiții:

"1. Să fie respectată legalitatea. Terenul pe care se află CET Brazi să fie liber de sarcini. Şi înţeleg că nu e, există multiple litigii şi sechestre.

2. CJ Prahova să-şi îndeplinească obligaţiile legale şi să dea Primăriei cele 6 milioane de euro, pe care a recunoscut că trebuia să le investească acolo. Aceşti bani au fost prinşi în Bugetul CJ Prahova din 2018, dar Toader nu i-a mai cheltuit, fiind ocupat să administreze grădina zoologică a PSD".

Vineri seară edilul a anunțat că a semnat convocarea şedinţei extraordinare solicitate de consilierii PSD – ALDE privind transferul proprietății CET Brazi de la Consiliul Judeţean la Consiliul Local. Ședința ar urma să aibă loc sâmbătă dimineață (VEZI DETALII).

"Această solicitare este o recunoaştere a incompetenţei manageriale a preşedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader. Pălăria îi este prea mare şi i-a cam căzut pe ochi.

Din punctul meu de vedere, odată cu solicitarea mutării CET Brazi la Primăria Ploieşti, Președintele Consiliului Județean trebuia să-şi dea şi demisia. Mă cheamă, practic, pe mine să sting incendiul pe care l-a aprins el", a mai transmis Adrian Dobre.

Acum două zile, președintele CJ Prahova a anunțat că a solicitat Primăriei Municipiului Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești să înceapă demersurile pentru trecerea instalației de producere a agentului termic și a apei calde – CET Brazi – din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al municipiului Ploiești, în vederea asigurării serviciului de alimentare cu energie termică a orașului. "Această măsură este necesară pentru că nu se mai justifică existența CET Brazi în domeniul public al Județului Prahova, deoarece această instalație folosește exclusiv pentru serviciul local de alimentare cu energie termică", arăta Bogdan Toader și sublinia că, într-un răspuns primit de la Ministerul Dezvoltării, privind situația termoficării, autoritățile de la București arătau că administrația locală are competență exclusivă în această problemă (VEZI DETALII).

Back To Top