Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Consiliul Local Ploiești se reunește, joi, în ședința ordinară din luna octombrie, având pe ordinea de zi  proiectul privind ajustarea prețului la gigacalorie pentru energia termică, dar și acordarea subvenției de la bugetul local, pentru consumatorii casnici alimentați prin sistemul public de termoficare. Joi dimineață, primarul Adrian Dobre le-a cerut consilierilor PSD să nu respingă proiectul care ar asigura un tarif mai mic pentru populați din Ploiești pe motiv că acesta include și scumpirea prețului la gigacalorie, aceasta din urmă fiind stabilită de ANRE.

Proiectul privind subvenționarea prețului gigacaloriei, la Ploiești, pe ordinea de zi a Consiliului Local

Printr-un comunicat transmis joi dimineață, cu numai câteva ore înaintea ședinței CL, Primăria anunță că edilul a introdus pe ordinea zi proiectul de hotărâre care prevede subvenţionarea căldurii în oraş până la nivelul preţului actual de 186,97 de lei fără TVA, respectiv 222,49 de lei cu TVA.

„Eu sper că majoritatea din Consiliul Local al Municipiului Ploieşti nu le va face ploieştenilor o surpriză neplăcută şi nu va respinge propunerea de subvenţie pe care o fac. În mai, atunci când s-a semnat prelungirea contractului cu Veolia, ne-am înţeles cu toţii să păstrăm costurile la acelaşi nivel ca în anul 2018. Sper că reprezentanţii partidelor din Consiliul Local nu s-au sucit ca nişte Hopa Mitică şi îşi vor ţine cuvântul dat la acel moment. Respingând propunerea pe care o fac, nu-mi fac mie un rău, ci îşi bat joc chiar de ploieşteni, care nu merită aşa ceva”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Propunerea vine în contextul în care Consiliul Local trebuie să voteze, astăzi, în același proiect, noul preţ stabilit de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Primăria Ploiești subliniază că "ANRE a stabilit, prin avizul numărul 65 din data de 23.09.2019, că preţul reglementat pentru furnizarea energiei termice la consumatorii casnici din Ploieşti, de către Veolia Energie Prahova, trebuie să fie de 315,35 de lei per gigacalorie fără TVA, respectiv 375,27 de lei cu TVA".

„Degeaba ţipă vuvuzelele PSD că primarul propune dublarea preţului la gigacalorie. Preţul furnizării agentului termic este reglementat de ANRE, instituţie subordonată Guvernului care este condusă de preşedintele Dumitru Chiriţă (fost deputat PSD ales în 2016 în Bucureşti) şi de vicepreşedintele Marian Neacşu (fost deputat PSD şi secretar general al partidului). Dacă au o problemă cu preţul stabilit de ANRE pentru gigacalorie şi consideră că ar putea să fie mai mic, nu am nimic împotrivă, să meargă să-i ia de gulere pe Marian Neacşu şi pe baronul Ionel Arsene şi să-i întrebe de sănătate. Asistăm la o parşivenie: Guvernul PSD scumpeşte căldura şi ei dau vina pe primar, eu fiind obligat să iniţiez această hotărâre de Consiliu Local”, a afirmat Adrian Dobre.

Fondurile destinate acoperirii diferenţei de preţ între ce a stabilit ANRE şi ce ar urma să plătească, într-un final, consumatorii casnici din muncipiul Ploieşti ar urma să vină din bugetul local al oraşului, el fiind luat în calcul atunci când s-a construit bugetul pentru 2019, mai precizează comunicatul Primăriei Ploiești.

„Chiar dacă Guvernul Dăncilă a «furat» aproape 70 de milioane de lei din Bugetul Municipiului Ploieşti, neplătind cotele defalcate din TVA şi impozitul pe venitul global (IVG), conform Bugetului de stat aprobat în aprilie, avem resurse suficiente până la sfârşitul lui 2019. Sunt încrezător că, odată cu schimbarea Executivului Dăncilă cu un Guvern competent, se vor face reparaţiile care se impun şi Ploieştiul îşi va recupera măcar parţial banii. La fel cum sunt convins că Bugetul de stat pe 2020 va fi construit corect şi oraşul nostru nu va mai fi ignorat ca pe vremea guvernării PSD-iste”, a mai declarat primarul municipiului Ploieşti.

Comunicatul Primăriei reamintește că la şedinţa Consiliului Local din 9 aprilie 2019 a existat unanimitate pentru aprobarea unei hotărâri (Nr. 97 din 09.04.2019), care stabilea, de principiu, subvenţionarea agentului termic până la valoarea de facturare din 2018.

Back To Top