Categorie: Administraţie

Președintele CJ Prahova, Bogdn Toader, a anunțat că va cere Comitetului Județean pentru Situații de urgență adoptarea de noi măsuri obligatorii destinate protejării cetățenilor în contextul evoluției epidemiei Covid-19.

 

Toader, care este și vicepreședinte al CJSU, consideră că "deciziile luate la nivel național nu sunt de ajuns pentru a restrânge răspândirea epidemiei de coronavirus" și a anunțat că-i va cere prefectului de Prahova adoptarea de măsuri suplimentare față de cele stabilite prin ordonanța militară nr. 2 privind limitare deplasării persoanelor în afara locuinței.

"Văzând că unii cetățeni nu respectă recomandarea privind circulația doar în situații limită și obligatorii pe timpul zilei, între orele 6.00 și 22.00, mă simt obligat să vin cu o serie de propuneri.

La nivel județean pot fi adoptate hotărâri mult mai clare pentru a ocroti locuitorii Prahovei, cum ar fi instituirea DE URGENȚĂ a următoarelor măsuri:

▪Interzicerea circulației persoanelor, pe teritoriul județului Prahova, în intervalul orar 6.00 – 22.00, cu excepția situațiilor prevăzute în Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020, respectiv a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

▪Obligativitatea schimbării programului de funcționare al tuturor magazinelor alimentare, farmaciilor și a supermarket-urilor, prin stabilirea unui orar fix destinat seniorilor, astfel încât să le vină în ajutor persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

▪Verificarea de către patrule comune ale Poliției Naționale, Poliției Locale (preluată pe perioada stării de urgență de către Poliția Română), Jandarmeriei a respectării prevederilor Ordonanței Militare nr 2/21 martie 2020, precum și a deciziilor ce vor fi luate în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență".

Într-o declarație transmisă marți după-amiază, în replică la cele anunțate de Toader, prefectul județului, Cristian Ionescu, îl acuză pe președintele CJ că încearcă, de fapt, să atragă "capital politic."

"Am citit cu surprindere declarațiile președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader. Făcute într-o vreme în care grija noastră, a tuturor, trebuie să fie sănătatea și lupta împotriva COVID-19, sunt surprinzătoare încercările sale de a atrage capital politic de pe urma acestei adevărate tragedii.

Îi reamintesc domnului Bogdan Toader că este vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova în cadrul căruia poate supune dezbaterii și aprobării toate proiectele pe care le consideră bune pentru protejarea prahovenilor. În această perioadă, când ne aflăm în stare de urgență, nu putem glumi cu adoptarea unor măsuri care pot influența puternic viața oamenilor.

Fac apel la responsabilitate și mobilizare a tuturor structurilor competente de la nivelul județului nostru. Îi rog să citească și să respecte legea, măsurile decretate de către autoritățile centrale, iar pe reprezentanții politici îi rog să uite de campania electorală", a fost răspunsul prefectului la declarația președintelui Consiliului Județean.

Back To Top