Categorie: Administraţie

Anul 2020 a venit cu o veste mare pentru comuna prahoveană Dumbrava. Un proiect al administrației locale ar urma să atragă fonduri europene de aproximativ un milion de euro, pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii gimnaziale Ciupelnița.

 

ADR Sud-Muntenia a informat autoritățile locale că proiectul depus în cadrul Axei prioritare 10 "Îmbunătățirea infrastructurii educaționale" a intrat în etapa de evaluare tehnico-financiară, a anunțat primarul comunei, Marian Apostol.

"Urmare emiterii instrucțiunii 135/23/01.2020, conform căreia în cadrul Axei prioritare 10 «Îmbunătățirea infrastructurii educaționale» se vor supracontracta toate proiectele incluse în lista de rezervă, pentru toate obiectivele specifice, dorim să vă comunicăm faptul că procesul de evaluare, selecție și contractare pentru cererea de finanțare sus menționată va continua, cu demararea etapei de evaluare tehnico-financiară", au anunțat reprezentanții ADR Sud Muntenia.

Asta după ce, pe 22 ianuarie, Miercuri, 22 ianuarie, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 (AMPOR) a aprobat supracontractarea proiectelor din lista de rezervă a Programului, pentru iluminatul public (Axa prioritară 3), dezvoltarea urbană durabilă (Axa prioritară 4), îmbunătățirea infrastructurii educaționale (Axa prioritară 10) și pentru regenerarea orașelor mici și mijlocii (Axa prioritară 13). Prin această măsură, proiectele aflate în lista de rezervă vor fi evaluate, în vederea contractării, valoarea totală a finanțării depășind 2,4 miliarde de euro.

În ceea ce privește comuna Dumbrava, primarul Marian Apostol spune că proiectul pentru reabilitarea, mdernizarea și dotarea Școlii gimnaziale Ciupelnia are o valoare de aproximativ un milion de euro, 95% din investiție urmând să fie realizată din fonduri europene, iar diferența acoperită de la bugetul local.

La Școala Ciupelnița, care arondată și o grădiniță, sunt înscriși în jur de 300 de copii.

Back To Top