Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Primăria Ploieşti a semnat, vineri, contractul de finanţare de la Uniunea Europeană pentru prima etapă dintr-un plan de reconfigurare a zonelor din dreptul Gării de Sud şi Gării de Vest, pentru un proiect în valoare de 42 de milioane de lei, care vizează, printre altele, crearea unei noi legături rutiere între cele două gări, prin prelungirea străzii Libertăţii, amenajarea de parcări inteligente, investiţii în managementul traficului şi construirea unei staţii moderne la capătul de linie al tramvaiului de la Sud, alături de crearea sau modernizarea altor staţii pe noul traseu.

 

"Se va eficientiza şi îmbunătăți transportul public de călători, prin amenajarea şi reconfigurarea zonelor Piața 1 Decembrie 1918 şi Gara de Vest, în decurs de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Această măsură va implica punerea în practică a următoarelor obiective: Construirea unei clădiri cu rol de stație capăt de linie pentru transport persoane şi a infrastructurii de deservire a acestuia, în Piața 1 Decembrie 1918; Amenajarea de stații de așteptare autobuz/ troleibuz, în cele două zone aferente gărilor; Construcția de platforme park & ride, în zonele Piața 1 Decembrie 1918 şi Gara de Vest; Configurarea/reconfigurarea infrastructurii rutiere pe străzile urbane deservite de transport public de călători; Modernizarea firului de contact pentru troleibuz în zona Piața 1 Decembrie 1918 şi extinderea rețelei de contact în zona Gării de Vest. Un alt segment al proiectului axat pe diminuarea poluării atmosferice a oraşului nostru îl reprezintă crearea unor condiţii adecvate de utilizare în siguranță a modurilor nemotorizate de transport, prin realizarea de piste de biciclete, parcare biciclete, trotuare, marcaje si indicatoare rutiere, în decurs de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Se vor construi, moderniza şi extinde traseele/zonele pentru pietoni, prin realizarea unui pasaj pietonal în perimetrul Gării de Sud şi reconfigurare/refacerea trotuarelor în cele două zone aferente proiectului. Totodată, se vor executa şi lucrări de amenajare parcări (2 parcări cu 40 de locuri) şi piste de biciclete (544 ml), în zonele Piața 1 Decembrie 1918 şi Gara de Vest. O altă măsură utilă şi importantă prevăzută în acest nou proiect o reprezintă extinderea sistemului de management al traficului prin implementarea de sisteme de informare în timp real a pasagerilor şi modernizarea stațiilor de așteptare călători, în Piața 1 Decembrie 1918 şi la Gara de Vest, în decurs de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Sistemele de informare în timp real a pasagerilor vor fi amplasate în stațiile de transport public, iar sistemele de semnalizare şi semaforizare adaptivă şi sincronizată vor asigura prioritizarea mijloacelor de transport în intersecțiile semnalizate/semaforizate ale Ploieştiului", a anunţat Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă trimis vineri.

Proiectul include amenajarea sau modernizarea a patru staţii pe acest traseu, plus două la Gara de Vest, una pentru debarcare şi una pentru îmbarcare, cu intenţia ca pe artera rutieră nou creată să fie introdus şi un traseu de troleibuz.

"De asemenea, în ceea ce priveşte staţia capăt de linie din Piața 1 Decembrie 1918, această investiţie va implica realizarea unei clădiri cu rol de stație de așteptare, inclusiv cu spaţiile anexe necesare (ex.: vânzare bilete, sisteme de supraveghere video, spaţii administrative şi tehnice, grupuri sanitare, facilităţi pentru persoanele cu dezabilități, etc.). Se va amenaja în incinta clădirii şi o stație de așteptare peroane de îmbarcare/debarcare călători pentru microbuze şi maxi-taxi. În faţa Gării de Sud vor fi realizate zone de staționare cu timp limitat pentru îmbarcarea sau debarcarea persoanelor ce folosesc mijloacele de transport în comun sau trenul, cu o capacitate de 16 de locuri şi 2 locuri pentru persoane cu dizabilităţi. Finanţarea obţinută prin acest proiect va asigura şi amenajarea de parcări (40 locuri de parcare împărţite în cele două zone prevăzute în proiect – Piaţa 1 Decembrie 1918, Gara de Vest) şi piste de biciclete (544 ml) . Totodată, construirea/modernizarea parcărilor de transfer de tip «park and ride». Prin acest obiectiv, municipalitatea ploieşteană va realiza în total 80 de locuri de parcare de transfer de tip «park and ride» din care 4 locuri pentru persoane cu dizabilități, în zonele amintite, după cum urmează: în Piața 1 Decembrie 1918 se va amenaja o zona de parcare de tip park & ride, cu o capacitate de 26 locuri şi 2 locuri pentru persoane cu dizabilităţi; în imediata vecinătate a Gării de Vest se va amenaja o parcare pentru autovehiculele proprietate personală, în regim de «24 hours parking», «EZ parking» şi «park & ride», cu o capacitate de 50 locuri şi 2 locuri pentru persoane cu dizabilităţi. Pentru supravegherea video se vor folosi camere video cu IR. Parcările amenajate vor fi dotate cu cabină pază", se mai arată în comunicat.

"Proiectul va mai implica construirea a 2 puncte de reîncărcare a autovehiculelor electrice, de tip fast charger, în faţa Gării de Vest, amenajarea spaţiilor verzi aferente, precum şi extinderea sistemelor de management în trafic, investiţie amintită mai sus. Valoarea totală a proiectului este de 42,255,561.00 lei", a mai anunţat Primăria Ploieşti.

Back To Top