Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

După ce la nivel naţional a fost aprobată o lege care permite acordarea de la bugetele locale a unor ajutoare pentru părinţii care vor să revină la serviciu şi să-şi lase copiii mici în grija unor bone, autorităţile ploieştene pregătesc un proiect prin care se angajează să ofere între 250 şi 710 lei de familie pe lună şi stabilesc condiţiile pentru beneficiari. Documentul, care apare cu doar câteva luni înainte de alegerile locale, ar urma să fie discutat la prima şedinţă a Consiliului Local şi, dacă va fi aprobat, va necesita şi o alocare bugetară consistentă.

 

Proiectul de hotărâre este iniţiat de viceprimarul Cristian Ganea şi, practic, în varianta în care va fi aprobat de forul legislativ local, va crea cadrul pentru aplicarea şi în Ploieşti a Legii 35/2020, care permite acordarea acestor ajutoare şi care, în teorie, a intrat în vigoare de la începutul lunii. În practică, însă, actul normativ spune că autorităţile locale pot să acorde aşa-zisul ajutor pentru bone, în funcţie de disponibilităţi, ceea ce a făcut ca el să nu fie aplicat în multe localităţi.

Conform documentaţiei, ploieştenii care au copii mici, încă neînscrişi la creşă sau grădiniţă, pot primi până la 710 lei pe lună pentru îngrijirea lor. Măsura se aplică pentru părinţii care şi-au încheiat concediul de îngrijire şi au revenit în câmpul muncii şi care, automat, sunt nevoiţi să găsească pe cineva care să stea cu cei mici. Pentru a obţine acest ajutor, solicitanţii trebuie să facă dovada că au domiciliul în România şi desfăşoară activităţi profesionale. Cu alte cuvinte, se acceptă persoanele care sunt angajate în baza unui contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfăşoară activităţi independente, obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură ori piscicultură sau exercită o funcţie de demnitate publică ori una asimilată, conform prevederilor din proiectul de hotărâre. Mai mult, se pot încadra şi persoanele care nu au un loc de muncă, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt şomeri indemnizaţi sau sunt înregistrate în evidenţele agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, la data solicitării, ca persoane în căutarea unui loc de muncă, respectiv nu au refuzat maximum două oferte de muncă din partea AJOFM.

În funcţie de venitul net lunar pe membru de familie, calculat în funcţie de veniturile înregistrate în ultimele şase luni înainte de depunerea cererii, beneficiarii ar putea primi până la 710 lei pe lună. Mai precis, proiectul prevede următoarele praguri:
- venituri pe membru de familie până în 2100 de lei: ajutor de 710 lei de la buget
- venituri între 2101 şi 2500 lei: ajutor de 550 lei
- venituri între 2501 şi 3000 lei: ajutor de 390 lei
- venituri între 3001 şi 3500 lei: ajutor de 250 lei.

În mod evident, nu pot beneficia de acest sprijin persoanele care se află în concediul de îngrijire a copilului. De asemenea, nu se încadrează nici asistenţii maternali ori asistenţii personali ai copiilor cu handicap, nici cei care au unul sau mai mulţi copii în întreţinere în temeiul articolului 59 litera b) din Legea 272/2004. Un alt criteriu introdus în proiectul de hotărâre este că beneficiarii trebuie să aibă taxele şi impozitele locale plătite.

Back To Top