Categorie: Administraţie

După întârzierile din contractul cu ADI pentru ridicarea deşeurilor, care periodic au lăsat Ploieştiul sub asediul gunoaielor de vreo doi-trei ani încoace, operatorul de salubritate Rosal e acuzat de autorităţile locale că are dificultăţi şi la activităţile de curăţenie a căilor publice, pentru care e în contract direct cu Primăria. În şedinţa de luni a forului legislativ, consilierul local PNL Gheorghe Popa a propus o inspecţie-fulger la garajul societăţii, reclamând că numărul de utilaje folosite de Rosal pentru curăţenia municipiului este mult mai mic decât cel pe care se angajase, în timpul licitaţiei, că îl va asigura.

 

"Am văzut nişte informări în anumite ziare, care au relatat această situaţie deosebită a stării căilor publice din municipiul Ploieşti, în sensul că nu se realizează acea curăţenie conform contractului, iar informaţiile pe care le-au prezentat şi dânşii în materialele din ziare au arătat faptul că operatorul Rosal nu mai dispune de întreaga capacitate a utilajelor pentru a realiza acest serviciu de curăţenie a căilor publice. Din cele 40 de utilaje, aşa cum se prezintă în această informare, sunt foarte puţine care mai sunt funcţionale", a spus consilierul Gheorghe Popa, într-o interpelare adresată la începutul şedinţei.

Pe acelaşi subiect: 

Consilierul PNL a adresat invitaţia ca, la finalul dezbaterilor, edilii să facă o vizită-surpriză la garajul Rosal. "Ştiu că - în afară de situaţia deşeurilor menajare, din acel contract păgubos în care suntem parte - la un moment dat şi domnul primar a fost nemulţumit de activitatea Rosal pe această activitate de curăţenie a căilor publice şi am fost informaţi că a demerat nişte proceduri în legătură cu rezilierea, cu notificarea operatorului, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Aş dori să îmi răspundă referitor la această situaţie şi, mai mult decât atât, împreună cu domnii viceprimari şi alţi consilieri care sunt interesaţi să verificăm informaţiile la faţa locului, la garajul operatorului, şi să ne arate care sunt utilajele care sunt funcţionale în momentul de faţă şi dacă pot respecta în continuare acest contract", a mai transmis consilierul local.

Aleşii locali au părut să fi uitat de propunere până la finalul şedinţei, astfel că, la plecare, parcarea de la sediul Primăriei s-a golit încet-încet, fără ca vreunul dintre consilieri să mai dea vreun semn că s-ar îndrepta spre sediul firmei de curăţenie.

Back To Top