Categorie: Administraţie

La Sinaia se dă starul lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului “Eficiență energetică și extindere iluminat în zona istorică – Sinaia”, finanțat din fonduri europene.

 

Valoarea totală a proiectului este de 11.834.217,80 lei,  din care valoarea eligibilă este de 11.798.164,79 lei, iar finanțarea nerambursabilă se ridică la 11.562.201,50 lei: 10.028.440,07 lei reprezintă valoarea acordată prin FEDR și 1.533.761,43 lei reprezintă contribuția de la bugetul de stat.

"Zona istorică a orașului intră într-un amplu proces de reabilitare. Astăzi am predat constructorului amplasamentul proiectului «Eficiență energetică și extindere iluminat în zona istorică – Sinaia», unul dintre cele zece proiecte pentru care anul trecut am obținut finanțare europeană. Valoarea totală a acestuia este de 2.436.581 euro iar lucrările vor dura 16 luni începând cu luna iulie.

Ideea de bază a acestui proiect este armonizarea și punerea în valoare a zonei istorice cu prezentul, prin extinderea sistemului de iluminat public, modernizarea și eficientizarea acestuia, montarea de corpuri de iluminat cu LED și a unui sistem de telegestiune.

47 de străzi și alei vor scăpa de cabluri și vor intra în sistemul de telegestiune. Toți furnizorii de utilități și cablu vor lucra în paralel cu noi pentru introducerea în subteran a tuturor conductelor și cablurilor .

Începem cu străzile : Cașeriei, Gheorghe Șincai, Mânăstirii, Pictor Ștefan Luchian și Furnica. Este o lucrare majoră care va crea un adevărat șantier. Sinăienii au văzut cum s-a transformat centrul orașului și ce a presupus acest proces. Vom avea grijă ca disconfortul din timpul lucrărilor să fie unul minim iar în final să ne bucurăm cu toții de noua față a zonei istorice", a anunțat primarul Vlad Oprea.

Proiectul implică modernizare/ extindere/reîntregire a 17.478 metri rețea, montarea a 50 de panouri fotovoltaice, dar și montarea a 538 de stâlpi și corpuri de iluminat în puncte controlate prin telegestiune.

Back To Top