Categorie: Administraţie

Construit în locul aşa-zisului "pod de lemn" din vecinătatea Gării de Sud a Ploieştiului, noul pasaj dintre străzile Depoului şi Marin Mehedinţeanu poate în sfârşit să fie deschis oficial. După mai multe luni în care lucrările au fost întârziate, actuala administraţie locală a anunţat finalizarea procedurii de recepţie.

 

"Lucrările la pasajul de trecere între strada Depoului şi strada Mimiu (Podul de lemn) au fost recepţionate de către municipalitatea ploieşteană. Noul pasaj de trecere între strada Depoului şi străzile Mimiului şi Marian Mehedinţeanu are o lungime de 78 de metri, nu va avea restricții de circulație cu privire la gabaritul/tonajul autovehiculelor, are două benzi de circulație, cu o lățime de 8,4 m, trotuare pentru circulația pietonală, cu lățime de 1,5 m şi pistă de biciclete de 1 m, pe ambele sensuri de mers", a transmis primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare.

 
"Noul pod reprezintă un tronson de legătură important în infrastructura locală, care va asigura un trafic sigur pentru ploieştenii ce tranzitează zona. Nu în ultimul rând, în prezent, la nivelul administraţiei publice ploieştene se află în analiză şi situaţia podurilor şi pasajelor, care asigură circulaţia rutieră peste pârâul Dâmbu, obiective care necesită o reabilitare urgentă", a mai declarat primarul Volosevici.
 
Lucrările în cadrul acestui contract au debutat în mandatul trecut, în decembrie 2018, cu demolarea vechiului pod metalic, pentru ca din primăvara lui 2019 să înceapă construcţia celui nou. Pentru cine nu cunoaşte zona, denumirea de pod de lemn vine de la un pod şi mai vechi, care la rândul său a ajuns să se degradeze şi să fie înlocuit.

Back To Top