Categorie: Administraţie

Pentru că încă nu s-a ajuns la un acord între conducere şi salariaţi pentru un nou contract colectiv de muncă, sindicaliştii de la Transport Călători Express au transmis recent o listă cu revendicările pe 2021, care includ creşterea salariilor de încadrare şi a valorii tichetelor de masă, plus o primă de 8 Martie pentru angajate. Negocierile continuă, iar pentru moment a fost evitată posibilitatea unei greve generale la nivelul operatorului de transport de persoane din Ploieşti.

 

La finalul săptămânii trecute, Sindicatul Transportatorilor din Ploieşti, prezidat de Ion Mişcă, a transmis conducerii o nouă adresă oficială, în cadrul ngeocierilor pentru noul contract colectiv, detaliind revendicările, şi anume majorarea salariilor de încadrare cu 250 de lei din această lună şi încă 250 de lei din iunie 2021, creşterea valorii tichetelor de masă de la 10 la 20 de lei şi acordarea unei prime de 100 de lei pentru toate salariatele cu ocazia zilei de 8 Martie.

Din punct de vedere procedural, în lipsa unui contract colectiv valabil, sindicaliştii se pot adresa Inspectoratului Teritorial de Muncă, solicitând declanşarea conflictului de muncă, după care se poate discuta inclusiv de o grevă de proporţii. Solicitarea a fost trimisă, însă conducerea TCE Ploieşti spune că a primit astăzi răspunsul ITM Prahova, unul care respinge cererea sindicatului. Directorul Alexandri Nicolae spune că rămâne deschis la negocieri, dar le recomandă angajaţilor să ţină cont de situaţia financiară deloc fericită a societăţii.

"Ei au depus cererea la ITM Prahova, dar a fost respinsă. Anticipam acest răspuns, pentru că, în confirmitate cu prevederile în vigoare, contractele colective de muncă se prelungesc pe perioada stării de alertă. E greu de anticipat ce se va întâmpla în momentul în care va înceta starea de alertă. Teoretic, negocierile sunt în continuare în derulare. Eu sunt pentru aplicarea legii din toate punctele de vedere. Este cunoscut faptul că societatea nu are o situaţie financiară excelentă, iar toată lumea trebuie să fie înţelegătoare", a transmis, astăzi, Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploieşti.

Back To Top