Categorie: Administraţie

Propusă iniţial pentru desfiinţare din cauza numărului redus de elevi, Şcoala nr. 22, din cartierul ploieştean Mitică Apostol, va avea activitatea suspendată din următorul an şcolar. Copiii înscrişi aici vor fi transferaţi la o unitate din zona Lămâiţa.

 

Consiliul Local Ploieşti a aprobat noua reţea şcolară pentru anul 2021-2022, pe baza datelor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, reţea din care lipseşte şcoala primară din Mitică Apostol. Cum acest lucru, aşa cum apărea în forma iniţială a proiectului de hotărâre, ar fi echivalat cu desfiinţarea unităţii, forul legislativ ploieştean aprobat un amendament, propus de consiliera Cristina Toma-Cochinescu şi completat de consilierul George Botez, prin care activitatea şcolii se suspendă după încheierea actualului an de învăţământ. Diferenţa este că, în scenariul în care se va dori redeschderea, acest lucru se va putea face mult mai uşor decât dacă unitatea ar fi fost închisă, ceea ce ar fi presupus reluarea de la zero a tuturor procedurilor de acreditare.

În prezent, aici învaţă zece elevi, în sistem simultan. Din toamnă, toţi copiii care erau înscrişi la 22 vor fi mutaţi la Şcoala "George Emil Palade", fosta 29.

Consiliera Cristina Toma Cochinescu, de la Partidul Prahova în Acţiune, argumentase, în calitate de reprezentant al cartierului, că existenţa unei unităţi de învăţământ ar fi reprezentat un punct de interes pentru tinerele familii care ar putea dori să se stabilească aici, în contextul în care pentru Mitică Apostol sunt programate investiţii care pot creşte gradul de atractivitate al cartierului.

Back To Top