Categorie: Administraţie
lopata_deszapezirePrimăria Municipiului Ploieşti, prin intermediul Poliției Locale Ploiești, informează că în perioada 25-26 ianuarie 2012 a desfășurat o campanie de prevenire a efectelor căderilor de zăpadă, ce a vizat în principal agenţii economici ce îşi desfăşoară activitatea în zone aglomerate, cu un trafic pietonal intens.

În prima parte a intervalului menţionat s-a desfăşurat o acţiune de informare a persoanelor juridice și fizice asupra obligaţiilor ce le revin pentru înlăturarea zăpezii, a gheţii şi poleiului de pe trotuarele din faţa sediilor sau a locuințelor, conform prevederilor Hotărârii nr. 228/2006 a Consiliului Local al Municipiului Ploieşti.

Astfel, au fost notificate aproximativ 170 de persoane, comunicâdu-li-se acestora şi sancţiunea pe care o riscă, respectiv amenda cuprinsă între 500 și 1500 lei, pentru persoanele fizice și, respectiv între 1000 și 2500 lei, pentru persoanele juridice.

În data de 26 ianuarie a.c. s-a trecut la verificarea modului în care au fost efectuate activităţile edilitar gospodăreşti de îndepărtare a zăpezii şi gheţii, constantându-se că marea majoritate a persoanelor notificate s-au conformat prevederilor legale.

Au fost depistate pe teren și nereguli, în urma cărora s-a aplicat un număr de 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 47.500 lei.

Primăria informează că acţiunile de control de acest gen vor continua atâta timp cât condiţiile atmosferice vor impune acest lucru.

Back To Top