Categorie: Administraţie

Consiliul Județean Prahova a început, încă de anul trecut, demersurile pentru rezilierea contractului de concesiune cu Eco burn, societatea care deține incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi. Anunțul a fost făcut astăzi de conducerea CJ, care a prezentat și situația demersurilor juridice.

“Una dintre primele acțiuni pe care le-am inițiat după preluarea funcției de președinte al Consiliului Județean Prahova a fost declanșarea procedurilor legale pentru închiderea incineratorului Eco Burn. Motivul principal: gravele incidente de mediu pe care acesta le-a generat în ultimii ani, punând în pericol sănătatea oamenilor din una dintre cele mai mari aglomerări urbane din țară, zona Ploiești și comunele limitrofe.

În acest sens, Parcul Industrial Brazi, proprietarul spațiului în care își desfășoară activitatea incineratorul, a început demersurile pentru rezilierea contractului de concesiune pe 49 de ani cu proprietarul incineratorului, încheiat în 2011”, a declarat Iulian Dumitrescu, în cursul zilei de miercuri.

Într-un comunicat pe aceeași temă transmis de CJ Prahova, reprezentanții instituției subliniază și că “în intervalul 2011, data în care incineratorul a fost inaugurat în prezența lui Mircea Cosma, și septembrie 2020, dată la care Bogdan Toader a pierdut alegerile, Consiliul Județean Prahova nu a făcut niciun demers concret pentru stoparea poluatorului.”

“În contextul incendiului de la Brazi, îmi reafirm poziția fermă de sancționare severă a oricărui poluator care pune în pericol sănătatea locuitorilor județului Prahova”, a mai punctat Iulian Dumitrescu.

Situația demersurilor juridice, aflate pe rolul instanţelor, este următoarea:

JUDECĂTORIE

  • 7126/281/2021

Eco Burn – contestator, Parc Industrial Brazi – intimat

Stadiu procesual: Fond

Obiectul: Contestaţie în executare

  • 4947/281/2020

Eco Burn – reclamant, Parc Industrial Brazi – pârât

Stadiu procesual: Fond

Obiectul: pretenţii cheltuieli mentenanţă

TRIBUNAL

  • 1750/105/2020

Eco Burn – reclamant, Parc Industrial Brazi – pârât

Stadiu procesual: Fond

Obiectul: pretenţii – obligarea pârâtului la plata sumei de 518.569,31 – contravaloare gaze naturale

  • 2619/105/2020

Parc Industrial Brazi – reclamant, Eco Burn – pârât

Stadiu procesual: Fond

Obiectul: pretenţii

  • 5752/105/2020

Eco Burn – reclamant, Parc Industrial Brazi – pârât

Stadiul procesual: Fond

Obiectul: anulare notificare reziliere

Back To Top