Categorie: Administraţie

Autorităţile din Prahova au început discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai CNAIR privind traseul viitorului drum expres Ploieşti-Găeşti, anunţând că sunt analizate trei variante pentru capătul de la noi al acestei artere şi adăugând că instituţia e dispusă să-şi asume finanţarea şi derularea proiectului.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol, noul drum expres va avea un capăt în DN1, la nord de Ploieşti. Prima variantă de conectare ar fi în Drumul Judeţean 236, în dreptul pasarelei peste DN1. Este vorba despre drumul care continuă prin spatele Metro şi Carrefour. A doua variantă este ceva mai departe de Ploieşti, în dreptul Drumului Judeţean 155, care duce spre pădurea din Păuleşti. Aici e prevăzută amenajarea unui sens giratoriu, care să uşureze atât accesul dinspre Păuleşti, cât şi dinspre cartierul rezidenţial dezvoltat pe partea cealaltă a drumului naţional. În fine, a treia variantă este un pic mai la nord, la ieşirea din Păuleşti şi intrarea în Băicoi, nu departe de sediul Forja Neptun, a mai anunţat vicepreşedintele Cristian Apostol, care a precizat că s-a opus unei variante propuse iniţial, care prevedea legarea drumului expres în DN1 în dreptul Centurii de Vest a Ploieştiului, pe tronsonul din dreptul Jumbo, argumentând că respectivul tronson este deja fragmentat de mai multe sensuri giratorii, iar apariţia unui nou flux de trafic risca să blocheze foarte mult circulaţia în zonă.

"Încercăm să găsim un traseu pe care să-l agreăm cu toţii, urmând ca după aceea Consiliul Judeţean să preia partea de elaborare a studiului de fezabilitate şi cea de execuţie, cu sprijinul CNAIR", a anunţat Cristian Apostol.

Back To Top