Categorie: Administraţie

Măsuri administrative la nivelul Primăriei Ciorani care a rămas, peste noapte, fără aproximativ un sfert dintre angajați, arestați preventiv într-un dosar de fraudă electorală (VEZI DETALII). Și mandatul primarului Marin Voicu, față de care a fost luată aceeași măsură preventivă, se suspendă de drept.

“Nu am primit deocamdată comunicarea de la instanță. Secretarul Primăriei ne-a comunicat că, din 39 de angajați, 12 sunt în situația de a fi ori suspendați, ori nu își pot desfășura activitatea. Diferența de angajați va prelua din atribuțiile celorlalți, astfel încât activitatea Primăriei să poată fi desfășurată. Instituția Prefectului îi va sprijini cu tot ceea ce au nevoie, avem personal care le stă la dispoziție din punct de vedere juridic. În momentul în care voi primi comunicarea de la instanță, există un termen de 48 de ore pentru emiterea unui ordin care constată suspendarea mandatului”, a declarat, marți, prefectul de Prahova, Cristian Ionescu.

Într-o informare transmisă, tot astăzi, de Prefectura Prahova, este explicată procedura prevăzută de lege, în astfel de situații: “În conformitate cu art. 159 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, mandatul primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, se suspendă de drept.  În aplicarea dispoziţiilor art. 159 alin. (2) şi alin. (3) din acelaşi act normativ, Prefectul judeţului Prahova va constatata, prin ordin, suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, în termen de maxim 48 de ore de la comunicare, în condiţiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Ordinul prin care se constată suspendarea mandatului va fi comunicat persoanelor interesate în termen de 48 de ore de la emitere.

În conformitate cu dispoziţiile art. 152 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, viceprimarul este înlocuitorul de drept al primarului”.

Potrivit sursei citate, “în cazul funcţionarilor publici pentru care s-a dispus măsura arestării preventive, potrivit art. 513 alin. (1) lit. e) din OUG nr. 57/20019 privind Codul administrativ, raportul de serviciu al acestora se suspendă de drept, prin dispoziţia emisă de către viceprimarul comunei Cioran, urmând a se constata cazul de suspendare”.

Prefectura Prahova menționează că, “din totalul de 26 de funcţii publice şi 13 posturi contractuale ocupate la nivelul Primăriei Ciorani, activitatea va fi desfăşurată prin delegare de atribuţii de către cei 16 funcţionari publici şi 12 contractuali care în prezent se află în activitate”.

Hotărârea de ieri a instanței nu a fost comunicată, deocamdată, Instituției Prefectului.

Back To Top