Categorie: Administraţie

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a făcut astăzi o vizită în Prahova, la mai multe lucrări derulate de Compania Naţională de Investiţii, în contextul în care CNI are în judeţ, în lucru sau în pregătire, investiţii de peste 220 de milioane de lei, la care se mai adaugă proiecte de cel puţin 600 de milioane aflate în pregătire.

Evenimentul a debutat cu o şedinţă ţinută în Palatul Administrativ din Ploieşti şi la care au participat primarii mai multor localităţi. Apoi, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, de prefectul judeţului, Cristian Ionescu, şi de viceprimarii Ploieştiului, Daniel Nicodim şi Magdalena Trodin, ministrul a făcut vizite îla mai multe obiective din municipiu şi din Berceni şi Sinaia. Pe listă s-au aflat Şcoala "George Coşbuc", unde CNI a finalizat lucrările la o nouă sală de sport, UPG Ploieşti, unde se lucrează la un nou cămin, viitorul complex sportiv din Berceni şi noul sediu al Spitalului Orăşenesc Sinaia, unde proiectul, trecut prin mai multe sincope de-a lungul anilor, urmează să fie preluat tot de CNI.

"Prin Compania Naţională de Investiţii, din bugetul Ministerului Dezvoltării, avem în implementare 20 de obiective, cu o valoare totală de 225 de milioane de lei. Nouă obiective de investiţii sunt în curs de contractare, cu valoare de 77,8 milioane de lei, iar pentru şase se vor demara procedurile de achiziţie publică, valorând 66,16 milioane de lei. Domnul preşedinte a făcut referire la proiecte importante ale judeţului care sunt în curs de promovare. Acest proiect al Drumului Judeţean 102I, Valea Doftanei - Brădet, are o valoare aproximativă de 480 de milioane de lei, există deja proiect tehnic. La Spitalul Orăşenesc Sinaia, conform proiectului, este o invstiţie de 121 de milioane de lei, proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici este în dezbatere publică, avem finanţarea asigurată la acest obiectiv de investiţii", a declarat Cseke Attila, în timpul unei conferinţe de presă susţinute în Palatul Administrativ. Pe lângă investiţiile derluate prin CNI, ministrul a mai anunţat că în Prahova sunt aprobate proiecte de 1,1 miliarde de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Sunt finanţate 241 de obiective, dintre care 103 s-au finalizat, iar până acum au fost făcute decontări de aproximativ 700 de milioane de lei, a mai anunţat ministrul.

Totodată, prin Programul Operaţional Regional au fost semnate din decembrie şi până în prezent contracte de finanţare europeană de 135 de milioane de lei, în special pentru regenerare urbană, iluminat public, infrastructură rutieră sau infrastructură educaţională.

Back To Top