Categorie: Administraţie

Primăria municipiului Ploiești informează comunitatea locală că, în premieră, se lansează  platforma pentru bugetare participativă. Asta înseamnă că ploieştenii vor putea să propună proiecte pentru dezvoltarea comunităţii locale şi să le susţină în cadrul campaniei, iar la final proiectele care au primit cele mai multe voturi vor primi finanţare de la bugetul local.

Bugetul Participativ reprezintă un instrument de management deschis, incluziv și transparent, care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide, în mod direct, cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiții, explică Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă trimis astăzi.

"Astfel, ploieștenii care doresc să încarce proiectele o pot face accesând link-ul https://bugetareparticipativa.ploiesti.ro/. Prin accesarea acestei pagini de internet, ploieștenii interesați pot afla și detalii legate de regulamentul procesului de bugetare participativă, respectiv modalitatea de înscriere a proiectelor, criteriile de eligibilitate pentru proiecte, domeniile de aplicare, precum și informații legate de calendarul acestei campanii. Menționăm în acest context că, persoanele care doresc să încarce proiecte trebuie să își creeze un cont de utilizator. Pentru sprijin de ordin tehnic și consultare de specialitate în vederea accesării acestei platforme, cetățenii se pot adresa reprezentanților municipalității prin intermediul adresei de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.", a mai detaliat Primăria în comunicat.

Prin intermediul acestui instrument de lucru electronic, cetățenii pot trimite propuneri de proiecte și pot decide, prin vot, proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei. Bugetul Participativ presupune și transferul către cetățeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5% din bugetul de investiții al municipiului Ploiești, se mai arată în comunicat.

Suma alocată pentru aceste propuneri de proiecte, conform celei mai recente hotărâri de Consiliu Local privind aprobarea bugetului pe 2021, este de 577.000 de lei.

Back To Top