Categorie: Administraţie

După ce a mai trecut de câteva ori printr-o criză la acest capitol, Primăria Ploieşti riscă să rămână din nou fără arhitect-şef, după ce transferul făcut pe finalul mandatului trecut a fost contestat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, iar instanţa i-a dat dreptate, pe fond.

În scenariul în care ar rămâne cu postul vacant, Primăria Ploieşti ar ajunge în imposibilitatea de a efectua o serie de atribuţii în domeniul urbanismului, inclusiv de a emite ceritificate de urbamism şi autorizaţii de construire. Asta ar înseamna că toate persoanele care au depus dosare ar fi nevoite să se adreseze Consiliului Judeţean şi să stea la un nou rând de cozi, în contextul în care comisia judeţeană deserveşte mai multe localităţi aflate în aceeaşi situaţie.

Problema de la Ploieşti a apărut după ce angajarea actualului arhitect-şef, făcută prin transfer de la Primăria Mizil, a fost contestată de ANFP, care a considerat că transferul nu s-a făcut pe posturi similare, având în vedere că funcţionara în cauză, deşi era încadrată ca arhitect-şef la ambele instituţii, avea statut de şef de serviciu în organigrama de la Mizil în timp ce la Ploieşti, unde organigrama e mult mai complexă, e încadrată ca director executiv de direcţie. Reprezentanţii Primăriei Ploieşti recunosc că, pe fond, instanţa a menţinut decizia ANFP-ului, dar spun că sunt încrezători că sentinţa finală le va fi favorabilă, argumentând că atribuţiile postului au fost aceleaşi şi la o instituţie şi la cealaltă şi amintind că la nivelul întregii ţări există o criză de arhitecţi-şefi.

De altfel, abia recent, la finalul lunii iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care a simplificat condiţiile pentru ocuparea acestui post şi a permis ca mai multe localităţi să se unească în asociaţii de dezvoltare intercomunitară care să exercite atribuţiile în domeniul urbanismului.

Back To Top