Categorie: Administraţie

Primăria a anunţat astăzi că ultimele trei troleibuze, din toalul de 20 achiziţionate de Ministerul Dezvoltării din fonduri europene, au sosit în Ploieşti.

Contractul, cu o valoare totală de aproape 48 de milioane de lei, a fost derulat de Ministerul Dezvoltării, care a ţinut licitaţia la nivel centralizat. pentru municipiile Ploieşti şi Târgu Jiu. Pentru Ploieşti au fost comandate 20 de bucăţi, iar ultimele trei troleibuze care mai erau aşetptate au sosit acum. Ele urmează să treacă printr-o etapă de verificare şi apoi vor fi înmatriculate şi predate către TCE Ploieşti.

"Obiectivul general al proiectului sus-amintit, derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, este îmbunătățirea transportului public, prin achiziția de material rulant de tip troleibuz pe rutele de transport public selectate, printr-o abordare integrată, bazată pe Planul de mobilitate urbană durabilă pentru Polul de Creștere Ploiești. Acest obiectiv implică reducerea emisiilor de carbon și creșterea atractivității transportului public în comun, prin asigurarea de condiții superioare (vehicule moderne, cu podea joasă, 100% electrice, cu zero emisii, mai rapide, mai puțin zgomotoase, cu facilități STI – sisteme tehnice inteligente), respectiv prin oferirea alternativelor de transport, descurajarea deplasărilor cu autoturismul personal și creșterea numărului de persoane care vor utiliza transportul public", a anunţat Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă transmis luni.

Back To Top