Categorie: Administraţie

Primăria municipiului Ploiești, reprezentată de către viceprimarul Magdalena Trofin, a semnat astăzi un arteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Prahova și Fundația „The Institute”, în vederea promovării educației pentru mediu în rândul elevilor de nivel preșcolar, gimnazial și liceal.

Parteneriatul are ca scop includerea unităților de învățământ de stat din municipiu în programul ASAP de colectare selectivă, care urmărește să creeze cea mai mare infrastructură funcțională pentru colectarea selectivă în vederea reciclării la nivelul întregii țări. Totodată, se urmărește formarea unei generații tinere de cetățeni responsabili față de mediu, a explicat iniţiatorul proiectului, Andrei Borţun, CEO al Fundaţiei „The Institute”.

PrimăriaPloieşti a anunţat că derularea parteneriatului va urmări o serie de etape, în primă fază urmând să fie lansat un chestionar către unitățile de învățământ cu privire la infrastructura existentă pentru colectarea selectivă a deșeurilor, urmată de o etapă ulterioară ce vizează promovarea acestei inițiative la nivelul tuturor unităților de învățământ din Ploiești, atât în rândul elevilor, cât şi al cadrelor didactice şi personalului auxiliar.

Back To Top