Categorie: Administraţie

Consiliul Local Ploieşti urmează să dezbată luni un proiect de ajustare a tarifelor pentru apă potabilă şi canalizare, la solicitarea operatorului Apa Nova.

Dacă va fi aprobat în forma actuală, proiectul de hotărâre va aduce o creştere de aproximativ 35 de bani pe metru cub. Mai precis, noile tarife, fără TVA, sunt propuse la valorile de 3,11 lei pentru apă potabilă şi 1,38 lei la canalizare. Prin comparaţie, tarifele actuale, aprobate în vara lui 2019, sunt de 2,91 lei pe metru cub pentru apa rece şi 1,26 la canalizare.

Proiectul, care vine după o solicitare de ajustare adresată de Apa Nova în baza unei clauze contractuale, mai apăruse în dezbaterea forului legislativ ploieştean şi într-o şedinţă din luna iulie, însă atunci a fost prorogat, invocându-se, printre altele, faptul că municipalitatea e în negocieri cu operatorul pentru o serie de investiţii pe care le-ar putea derula Apa Nova, dar care ar fi condiţionate de prelungirea contractului de delegare şi majorarea mult mai substanţială a tarifelor.

Back To Top