plantare copaci parcul municipal groapa gunoi ploiesti
Categorie: Administraţie

Primăria Ploieşti pregăteşte parteneriate cu două ONG-uri pentru acţiuni de plantare de puieţi, la Parcul Municipal Vest şi la fosta groapă de gunoi de pe Centura de Est.

Ambele propuneri de parteneriate urmează să fie dezbătute în şedinţa de joi a Consiliului Local Ploieşti şi vizează semnarea unor acorduri cu Asociaţia EcoAssist şi Asociaţie Dezvoltarea Europeană a Comunităţii Locale, în baza cărora urmează să fie derulate acţiuni de plantare. Intenţia este ca aceste activităţi să se deruleze în cadrul programului naţional de împădurire "Plantăm fapte bune în România".

Plantare de copaci pentru stabilizarea terenului la fosta groapă de gunoi

Fosta groapă de gunoi situată pe Centura de Est a Ploieştiului, lângă Rafinăria Petrotel-Lukoil, a fost inclusă, nu cu mulţi ani în urmă, într-un proiect european de ecologizare derulat de Consiliul Judeţean, însă la scurt timp ce la finalizare au apărut probleme la digul de protecţie situat înspre râul Teleajen, care au culminat cu ruperea unei bucăţi din dig, în decembrie 2020. Astfel, pe lângă evidentul rol ecologic, mai ales dacă ţinem cont de activitatea industrială din zonă, acţiunea de plantare de aici are şi un rol de stabilizare a terenului de la fosta rampă.

Primăria Ploieşti pune la dispoziţie un teren cu o suprafaţă totală de 31 de hectare.

Perdea de protecţie lângă terenurile de sport

Şi acţiunea de plantare propusă la Parcul Municipal Vest are un dublu rol, atât ca barieră între zona locuită din vestul municipiului şi zona industrială Brazi, cât şi pentru a proteja de vânt parcul. Propunerea este de a crea un aliniament forestire de protecţie în dreptul terenurilor de sport din parc.

Citiţi şi: OMV Petrom a finalizat prima etapă de plantare din acest an, în cadrul proiectului “România plantează pentru mâine”

În cazul ambelor asocieri, în scenariul foarte probabil în care vor fi aprobate de Consiliul Local Ploieşti în forma propusă, contractele vor fi valabile până la 31 decembrie 2026, cu posibilitatea de prelungire, iar inişiatorii vor considera că proiectele şi-au atins ţinta în momentul în care puieţii plantaţi vor ajunge la maturitate, asta însemnând undeva la 5-7 ani.

Back To Top