adi deşeuri reziliere contract rosal
Categorie: Administraţie

O nouă zi de miercuri, o nouă amânare a şedinţei ADI Deşeuri în care ar fi trebuit să fie discutată şi votată propunerea de reziliere a contractului cu Rosal. Primăria Ploieşti reclamă că asociaţia tergiversează în continuare rezilierea contractului, care fusese propusă mai întâi în vară, de către Primăria Blejoi, şi încă o dată în septembrie de către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

„ADI Deșeuri Prahova continuă să tergiverseze rezilierea contractului cu S.C. ROSAL GRUP S.A.”, reclamă Primăria Ploieşti, în deschiderea comunicatului de presă transmis astăzi, în care aminteşte că „Deși, astăzi, ar fi trebuit să aibă loc ședința în care să fie discutată rezilierea contractului pentru ridicarea deșeurilor menajere de la populație cu operatorul de salubritate mai sus amintit, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova» amână din nou întâlnirea în care ar fi trebuit să se ia o decizie atât de importantă”.

„Nemulțumirea ploieștenilor, față de modul în care este realizată activitatea de colectare a deșeurilor menajere de la platformele gospodărești, precum și direct de la persoanele fizice sau juridice, se manifestă în continuare, pe bună dreptate, mai ales că în cadrul ADI Deșeuri Prahova s-a decis și majorarea tarifului la salubritate pentru cetățeni, fapt cu care personal nu am fost de acord. Nu înțelegem de ce se amână la nesfârșit această decizie și de ce ploieștenii trebuie să suporte consecințele neplăcute cauzate de lipsa de răspundere și asumare a celor care ar trebui să fie hotărâți și să pună pe primul loc interesul cetățenilor”, a declarat, în acest context, primarul Andrei Volosevici.

„Am dorit, prin acest anunț public, să îi informez pe ploieșteni cu privire la situația acestor servicii de salubrizare și să înțeleagă că municipalitatea este în acord cu opinia publică și face în continuare toate demersurile legale pentru ca această situație să fie remediată cât mai rapid”, a mai afirmat primarul municipiului Ploieşti.

Citiţi şi: ADI Deşeuri: Şedinţa pe tema Rosal, amânată din cauza a două localităţi

Conform statutului asociaţiei, votul privind o propunere de reziliere trebuie exprimat de către toate unităţile administrativ-teritoriale aflate în contract cu respectivul operator. În cazul de faţă, sectorul din care face parte municipiul Ploieşti cuprinde alte peste 30 de localităţi din Prahova.

Back To Top