taxe și impozite ploiești
Categorie: Administraţie

Ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local programate pe 22 decembrie include și proiectul de hotărâre referitor la ce taxe și impozite vor avea de plătit ploieștenii, către bugetul local, anul viitor.

Proiectul propune menținerea actualelor cuantumuri ale  dărilor locale, cu indexarea lor cu rata inflației, conform Codului fiscal.

Pe de altă parte, documentul se referă la acordarea unei bonificații de 10% pentru cei mai conștiincioși dintre contribuabili. De aceasta vor beneficia cei care își achită taxele și impozitele integral, pe 2022, până cel târziu la 31 martie. La capitolul “scutiri” mai sunt menționate cazurile persoanelor cu venituri sub 650 de lei, dacă acești contribuabili nu au deja datorii la bugetul local și dacă au un singur imobil în proprietate.

VEZI ȘI: Impozite majorate cu până la 500% pentru zeci de clădiri și terenuri neîngrijite

Proprietarii de clădiri clasificate ca monument istoric vor fi, de asemenea, scutiți de plata impozitelor, dacă propunerilor vor fi aprobate în forma actuală.

Proiectul de hotărâre a fost publicat, spre consultare publică, la începutul lunii noiembrie. Documentul poate fi consultat AICI.

VEZI ȘI: VIDEO NEWS – Măsuri pentru evitarea dezechilibrelor bugetare și pentru limitarea cheltuielilor, stabilite de Guvern. Decizii privind salariile, taxele și impozitele din 2022

Back To Top