gaze
Categorie: Administraţie

Autoritățile locale vor putea depune, în curând, proiecte care să vizeze înființarea a noi rețele de gaze ori extinderea celor existente, cu finanțare prin Programul "Anghel Saligny".

“De săptămâna viitoare primăriile pot depune proiecte care vizează înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale, extinderea sistemului existent de distribuție a gazelor naturale, precum și modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale. Cererile de finanțare se pot depune, într-o perioadă de 45 de zile, în platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, conform ghidului de înregistrare a cererii de finanțare în aplicația digitală a Programului Național de Investiții «Anghel Saligny»”, a declarat senatorul PNL de Prahova, Roberta Anastase.

VEZI ȘI: Roberta Anastase: Finanțare de 7,5 miliarde de lei pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de gaze naturale

Într-o informare a Ministerului Dezvoltării, autoritățile arată că solicitările vor putea fi depuse după publicarea în Monitorul Oficial a Normelor metodologice.

Măsura este binevenită, având în vedere că, din datele existente la Ministerul Dezvoltării, 70% dintre localitățile din România nu au acces la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, dept urmare țara noastră are nevoie de progres rapid în acest domeniu. Ordinul comun al MDPLA cu Ministerul Energiei a fost semnat, astfel că autoritățile locale vor putea cere finanțare pentru realizarea a 2.500 de kilometri de conducte și branșarea a 150.000 de familii.

Ministerul Dezvoltării a alocat, prin Programul ”Anghel Saligny”, 50 de miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz, și va prelua de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene finanțarea altor 105 proiecte, bugetul total ridicându-se, astfel, la 55,5 miliarde de lei.

Ministrul a arătat că solicitările cererile de finanțare se pot depune, într-o perioadă de 45 de zile, în platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, conform ghidului de înregistrare a cererii de finanțare în aplicația digitală a Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, care va fi disponibil atât pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (www.mdlpa.ro), cât și în platforma electronică investitii.mdlpa.ro.

Selecția obiectivelor de investiții se va realiza, ulterior acestei perioade de depunere a cererilor de finanțare, pe baza criteriilor prevăzute de legile în vigoare, cuprinse în Normele metodologice.

Foto ilustrație

Back To Top