Categorie: Administraţie
  • Primăria Ploiești a anunțat, marți, că a fost demarată procedura de achiziție publică pentru lucrările de “Restaurare parțială fațadă și acoperiș la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”.
  • Valoarea estimată a achiziției publice demarată de municipalitatea ploieșteană este de 5.833.700,58 lei fără T.V.A, iar finanțarea obiectivului se va face din fonduri aprobate conform Listei obiectivelor de investiții din credit CEC-2022.
  • Durata contractului de execuție a lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a acestora.

Primăria Ploiești a anunțat, marți, că anunțul de participare și documentația de atribuire, aferente acestei achiziții publice, au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Clădirea Colegiului National „Ion Luca Caragiale”, construită în perioada 1926-1936 după planurile și sub supravegherea arhitectului Toma T. Socolescu, se află în zona de rezervație istorică și arhitecturală a Ploieștiului, fiind considerată un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local.

„Imobilul este format din trei corpuri de clădire, dispuse pe două laturi ale unui lot de formă rectangulară, adiacent străzilor Gheorghe Doja și Soarelui. La această dată, acoperișul clădirii din strada Gheorghe Doja este afectat de coroziune, ceea ce a dus la deteriorări majore ale plafoanelor interioare la etajul II, la bibliotecă și la nivelul scării monumentale. De asemenea, starea proastă a lucarnelor de la învelitoare și neetanșeitatea învelitorii au determinat degradarea asterelii din pod, iar la mansardă, în zona camerelor de cămin, tabla acoperișului este perforată, unele camere neputând fi folosite. Deoarece au apărut degradări semnificative la nivelul finisajelor exterioare și interioare ale pereților, cum ar fi fisuri în planul pereților și la nivelul acoperișului la clădirea Colegiului Național ,,I. L. Caragiale’’, în anul 2017, municipalitatea a procedat la achiziția serviciilor de întocmire a D.A.L.I - Restaurare parțială fațadă și acoperiș la clădirea Colegiului National ,,Ion Luca Caragiale’’. În anul 2020, Municipiul Ploiești a procedat la achiziția proiectului tehnic - Restaurare parțială fațadă și acoperiș la Colegiul National „Ion Luca Caragiale”, a precizat Primăria Ploiești.

Valoarea estimată a achiziției publice, potrivit Primăriei Ploiești, este de 5.833.700,58 lei fără T.V.A, iar finanțarea obiectivului se va face din fonduri aprobate conform Listei obiectivelor de investiții din credit CEC-2022.

Obiectul contractului ce rezultă din această procedură este execuția tuturor lucrărilor identificate în proiectul tehnic și caiet de sarcini. Durata contractului de execuție a lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a acestora.

Foto - sursă: Facebook - Primăria Ploiești

Back To Top