Categorie: Administraţie
  • Primăria Ploiești a depus patru solicitări de finanțare din fonduri europene, prin programul PNRR.
  • Pe listă figurează inclusiv achiziționarea a 22 de autobuze electrice.
  • Fondurile europene vor acoperi 100% din cheltuielile eligibile, iar proiectele propuse vor avea termen limită de realizare data de 30.06.2026.

Primăria Ploiești a anunțat că s-au depus cereri de finanțare pentru municipiul nostru, care includ patru proiecte destinate dezvoltării localității și infrastructuri urbane.

Pe listă figurează proiectul prin care se solicită finanțare pentru achiziționarea a 22 autobuze electrice (inclusiv 22 stații de încărcare lentă și 8 stații de încărcare rapidă). Acest proiect are o valoare de 10.692.000 EUR + TVA.

Cel de-al doilea proiect pentru care se solicită finanțare vizează achiziționarea de 45 stații de încărcare mașini electrice. Proiectul are o valoare de 1.125.000 EUR +TVA.

Un al treilea proiect pentru care Primăria Ploiești solicită finanțare prin PNRR este cel legat de transpunerea PUG în sistem digital GIS, proiect în valoare de 647.000 EUR + TVA.

Citește și: Lucrări de reparații la fațada și la acoperișul Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”. Anunțul Primăriei Ploiești

Un alt proiect vizează elaborarea Planului Urbanistic Zonal în zona centrală Ploiești. Proiectul are o valoare de 78.000 EUR +TVA.

„Finanțarea se va asigura din bugetul total al Fondului Local, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Fondurile europene vor acoperi 100% din cheltuielile eligibile, iar proiectele propuse vor avea termen limită de realizare data de 30.06.2026”, a anunțat Primăria Ploiești.

Back To Top