Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

take ionescuÎmplinirea a 155 de ani de la naşterea politicianului Take Ionescu va fi marcată, de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, vineri, 11 octombrie.

De la ora 10.00, reprezentanţii Muzeului de Istorie Prahova, vor deschide vernisajul expoziţiei „1858-2013. 155 de ani de la naşterea omului politic Take Ionescu". Evenimentul se va desfăşura în holul central al clădirii instituţiei de cultură, din Ploieşti, strada Toma Caragiu, nr. 10.

Născut la 13 octombrie 1858, Take Ionescu, unul dintre marii oratori români, de profesie avocat, a fost politician de succes şi prim-ministru al României. S-a impus repede, în primele rânduri ale vieţii politice româneşti, ca ministru al Cultelor în cabinetul conservator al lui Lascăr Catargiu.
În anul 1908, a înfiinţat Partidul Conservator-Democrat, care, datorită unei abile propagande, a recoltat succese electorale importante.
Take Ionescu s-a bucurat de sprijinul lui I. L. Caragiale care, cucerit de programul partidului, l-a însoţit în trei turnee electorale.
A reprezentat România la Conferinţa de Pace de la Bucureşti, din 1913, care a încheiat al doilea război balcanic, în urma căreia România a primit cele două judeţe ale Dobrogei Noi, teritorii care, ulterior, au fost restituite Bulgariei.
Take Ionescu a favorizat intrarea României în Primul Război Mondial, împotriva Germaniei, fiind Ministru de Externe între 1917 şi 1918 şi între 1920 - 1922.
A fost, de asemenea, şeful Comitetului Naţional la Conferinţa de Pace de la Paris, care a încheiat Primul Război Mondial.
La 18 decembrie 1921, devine prim-ministru, însă doar pentru o lună, până pe 19 ianuarie 1922, urmând ca, la 21 iunie 1922, să înceteze din viaţă.

Back To Top