Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Regele-Mihai-I-al-Romaniei25 octombrie este ziua de naştere a Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României. Astăzi, regele împlineşte 92 de ani. La mulţi ani, Majestatea Voastră!

Majestatea Sa Regele Mihai I va sărbători aniversarea în acelaşi timp cu ziua onomastică, pe 8 noiembrie, de Sfinţii Mihail şi Gavril, urmând să deschidă porţile Palatului Elisabeta tuturor celor care doresc să îi ureze „la mulţi ani".

În aceste zile, Casa Majestăţii Sale oferă un amplu şir de evenimente, care vor avea loc între 24 octombrie şi 16 noiembrie la Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Craiova.

Programul sărbătorii „Regele Mihai 92" a început, joi, 24 octombrie, la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti, cu vernisajul expoziţiei Karel Líman, arhitectul oficial al Casei Regale a României, în timpul domniei Regelui Carol I, a Regelui Ferdinand şi a Regelui Mihai. Printre edificiile la a căror construire sau reconstruire a contribuit se numără Castelul Bran, Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, a fost lansat un volum dedicat artistului şi operei sale din România, iar la eveniment a participat Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare.
În aceeaşi zi, la Iaşi, Alteţa Sa Regală Principele Radu participat la o serie de evenimente publice: Concertul Regal de la Filarmonica de Stat Iaşi, lansarea volumului ,,Trei poduri peste lume'' şi primirea, din partea Liceului Dimitrie Cantemir, a medaliei ,,Dimitrie Cantemir - Principe Român şi cărturar european'', cu ocazia sărbătorii semicentenarului liceului şi deschiderea lucrărilor celei de-a zecea ediţii a Simpozionului Internaţional Cantemir. De asemenea, la Iaşi, a avut loc lansarea seriei de volume ,,Cărtile Copilăriei", la Colegiul Costache Negruzzi.

Seara Palatului Elisabeta a fost dedicată Asociaţiei Studenţilor Români din Străinătate, ocazie la care Alteţa Sa Regală Principele Nicolae a primit, în Sala Regilor, o delegaţie a Ligii Studenţilor Români din Străinătate, precum şi personalităţi ale vieţii publice din România.

Vineri, 25 octombrie

În această seară, va avea loc al cincilea concert anual de binefacere, la Ateneul Român, organizat de către Fundaţia Principesa Margareta a României, fondurile urmând a fi folosite pentru derularea proiectelor destinate tinerilor cu talent artistic. La eveniment sunt aşteptate Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare, Principele Radu şi Principele Nicolae.

Sâmbătă, 26 octombrie

În onoarea Majestăţii Sale, postul public de televiziune va emite Ora Regelui, sâmbătă, 26 octombrie, de la 13.00. „Sub înaltul patronaj al Regelui Mihai" este umbrela sub care se desfăşoară dialogul cu pictorul George Tzipoia pe care telespectatorii TVR 1 îl pot urmări în această ediţie. Şi tot sâmbătă aflăm mai multe despre Societatea Astra Română, una dintre performanţele industriale din timpul monarhiei.
Ediţia din 26 octombrie se încheie cu manifestările Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei cu ocazia zilei de naştere şi a celei onomastice ale Regelui Mihai.
Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR Internaţional luni, 28 octombrie, de la ora 21.10.

Luni, 28 octombrie

Tot în onoarea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, luni, 28 octombrie va avea loc lansarea, la Muzeul Naţional de Istorie al României, a volumului „Coroana în societatea românească", album semnat de Ioan-Luca Vlad în care prezintă cronologic, sub forma unui jurnal, principalele evenimente ale Casei Regale, de la 10 mai 2012 la 10 mai 2013. La eveniment vor participa Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu.
Miercuri, 30 octombrie, Clujul îl omagiază pe Regele Mihai. Alteţele Lor Regale Principele Radu şi Principele Nicolae vor participa, la Biblioteca Centală Universitară ,,Lucian Blaga", la vernisajul expoziţiei dedicate Familiei Regale şi Monarhiei în România organizată de Serviciul Colecţii Speciale al B.C.U şi vor vizita expoziţia ,,Regele Urmărit" organizată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Actriţa Silvia Ghelan va fi decorată de Alteţa Sa Regală Principele Radu, în numele Majestăţii Sale Regele Mihai, cu Decoraţia Regală ,,Nihil Sine Deo", după care vor urma lansarea volumului ,,Trei poduri peste lume" şi lansarea seriei de volume ,,Cărţile Copilăriei".

Luni, 4 noiembrie

Majestatea Sa Regele Mihai I îl va primi, la Palatul Elisabeta, pe rectorul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, alături de o delegaţie a Universităţii care va prezenta Majestăţii Sale portretul Regelui Carol I, în uniforma de mareşal, alături de volumul ,,Mareşalii României''.

În aceeaşi zi va avea loc lansarea de gală a volumului ,,Trei poduri peste lume", cu ocazia aniversării Majestăţii Sale Regele Mihai, librăria Cărtureşti din Capitală, evenimentul urmând a se desfăşura în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu.

Miercuri, 6 octombrie

La Sala Polivalenta CFR Rapid, Editura Curtea Veche, alături de Casa Regală, prezintă proiectul ,,Cărţile copilăriei", într-o întâlnire de gală, cu ocazia zilei de naştere a Majestăţii Sale, la care vor participa Alteţele Lor Regle Principesa Moştenitoare şi Principele Radu.

Joi, 7 noiembrie

Este programat un concert extraordinar oferit de maestrul Dan Grigore, Pianist al Casei Regale, cu ocazia zilei onomastice a Majestatii Sale Regelui Mihai I, la Sala Radio, urmând a fi prezente Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae.

Vineri, 8 noiembrie

Cu ocazia aniversării a 92 de ani şi a zilei onomastice, Majestatea Sa Regele Mihai deschide porţile Palatului Elisabeta pentru cei ce doresc să îl felicite. La eveniment îşi va da concursul Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.
La ora 11, Majestatea Sa va ieşi la balconul Palatului Elisabeta, pentru a saluta participanţii.

Vineri, 15 noiembrie

Filarmonica de Stat Oltenia deschide, cu un concert regal, ,,Festivalul Internaţional Craiova Muzicală'', care se află de anul acesta sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai. La eveniment este aşteptat Alteţa Sale Regală Principele Radu.

Back To Top