Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

kennedyLa 22 noiembrie 2013 se împlinesc 50 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy, cel de-al 35-lea preşedinte american (1961-1963).

În ziua de 22 noiembrie 1963, preşedintele John F. Kennedy şi prima doamnă Jacqueline se aflau în Dallas, Texas. Vizita preşedintelui la Dallas a fost adăugată la turneul său la propunerea vicepreşedintelui Lyndon Johnson. În alegerile prezidenţiale din 1960, Kennedy fusese ales cu o diferenţă foarte mică faţă de contracandidatul său, Richard Nixon, iar realegerea din 1964 depindea în mare măsură de alegătorii conservatori din statele sudice.

Preşedintele şi soţia sa se aflau într-o maşină decapotabilă, în fruntea coloanei oficiale, fiind însoţiţi de guvernatorul statului Texas, John Connally (care a fost la rândul său grav rănit) şi soţia acestuia. La ora 12.30 (ora locală), când maşina prezidenţială a ajuns în Piaţa Dealey, s-au auzit trei focuri de armă. Primul şi-a ratat ţinta, al doilea l-a lovit pe Kennedy în spate şi i-a ieşit prin gât, iar al treilea glonte l-a nimerit direct în cap. Preşedintele a fost dus de urgenţă la spital, o jumătate de oră mai târziu fiind declarat mort.
În mai puţin de 80 de minute, a fost arestat şi asasinul. Lee Harvey Oswald (26 de ani), angajat temporar la depozitul de manuale şcolare al statului Texas, a fost prins în apropierea locului crimei şi a fost acuzat de asasinat. Presupusul atentator a negat continuu orice amestec. El n-a mai apucat să fie judecat, fiind, la rându-i ucis, două zile mai târziu, pe când era urcat în maşină pentru a fi transferat de la sediul poliţiei din Dallas la închisoare, autorul omorului fiind Jack Ruby, patronul unui club de noapte local.

Pentru opinia publică locală, dar şi cea internaţională, vestea a fost un şoc. În aceeaşi după-amiază, şcolile americane au fost închise, iar mai mult de jumătate din americani şi-au întrerupt activitatea obişnuită. Televiziunile importante din SUA şi-au întrerupt programul obişnuit şi au transmis numai ştiri timp de 70 de ore, fiind cea mai lungă transmisiune de acest fel de până atunci.

Funeraliile preşedintelui american au avut loc pe 25 noiembrie 1963, când a fost înmormântat la cimitirul de la Arlington, în apropiere de Washington, alături de ceilalţi membri ai familiei sale.

Un fapt extraordinar pentru acele vremuri, în plin Război Rece, a fost transmiterea ceremoniei înmormântării şi la Bucureşti. Totodată, pagini ample din cotidienele vremii, „România Liberă" şi „Scânteia", au fost dedicate acelui moment.

Mai multe pe Agerpres.

Sursa foto: mediafax.ro

Back To Top