Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

scoala nicolae simache - omagiuVineri, 17 ianuarie 2014, Muzeul Ceasului „Nicolae Simache" din Ploieşti, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, omagiază memoria patronului său spiritual, prin organizarea unui medalion comemorativ, ocazionat de împlinirea a 42 de ani de la trecerea sa în eternitate.

Evenimentul va fi găzduit de către Şcoala Gimnazială „Profesor Nicolae Simache" Ploieşti, dar se va desfăşura şi în comuna Cosminele, localitatea natală a ctitorului de muzee, între orele 12.00-15.00.

Profesorul Nicolae Simache este o personalitate de excepţie a culturii prahovene şi româneşti. S-a născut la 4 noiembrie 1905, în comuna Cosminele din judeţul Prahova. A fost profesor de istorie titular la Liceul „Sfinţii Petru şi Pavel" din Ploieşti, iar pentru o scurtă perioadă şi director al Pinacotecii de Artă din Ploieşti.
Elevi ai săi au fost acad. Eugen Simion, fost preşedinte al Academiei Române, savantul Basarab Nicolescu, poetul Nichita Stǎnescu, prof. univ. dr. ing. Mircea Petrescu, dar şi istoricul şi criticul literar Valeriu Râpeanu.
Din aprilie 1953, profesorul Nicolae Simache este numit în funcţia de director al Muzeului Regional de Istorie, continuând, însă, cariera didactică la Liceul „I.L.Caragiale" din Ploieşti.
La conducerea Muzeului, a reuşit să achiziţioneze peste 200.000 piese muzeale care au devenit bazele secţiilor de istorie contemporanǎ, etnografie şi artǎ popularǎ din Palatul Culturii.
În acelaşi timp, Nicolae Simache a pus bazele muzeelor memoriale din Prahova şi din ţară, dedicate personalităţilor Nicolae Grigorescu, I. L. Caragiale, B. P. Haşdeu, Nicolae Iorga, Cezar Petrescu. De asemenea, a deschis Muzeul Tiparului şi Cǎrţii Vechi Româneşti, Muzeul Scriitorilor târgovişteni, dar şi Muzeul Epocii „Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu".
În 1971, Nicolae Simache organiza expoziţia Muzeului ceasului în actuala clădire a instituţiei.
Pe 17 ianuarie 1972, Nicolae Simache s-a stins din viaţă, la Ploieşti, lăsând în urmă o carieră ca o lecţie de viaţă şi de istorie.

Back To Top