Categorie: APH Cultural

 


În perioada 31 octombrie - 9 noiembrie 2009, Teatrul Toma Caragiu a avut privilegiul şi onoarea de a fi invitat în programul a două manifestări festivaliere teatrale internaţionale de mare prestigiu.
Astfel în perioada 31 octombrie - 03 noiembrie 2009, teatrul ploieştean a prezentat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti două reprezentaţii cu spectacolul Frumos de Jon Fosse (regia Vlad Massaci), în sala Atelier a Teatrului Naţional şi în 2-3 noiembrie alte două reprezentaţii cu excepţionalul spectacol Furtuna de W. Shakespeare (regia Cristi Juncu), în sala Teatrului Odeon. Ambele titluri au beneficiat de o prezenţă şi o reacţie elogioasă a publicului şi totodată a presei de specialitate.
O şansă suplimentară a prezenţei noastre în sensul deschiderii către circuitul teatral european a constituit-o prezenţă numeroasă şi selectă a unor directori de Festivaluri europene, impresari străini şi directori de teatre din Europa.
Există deja în acest moment ca invitaţii de principiu, două solicitări pentru reputatul Festival de la Avignon (Franţa) şi Gdansk (Polonia).
Tot secţia Dramă, în dimineaţa următoare de după Festivalul Naţional a efectuat deplasarea în Germania cu spectacolul Zidul, scris şi regizat de Theo Herghelegiu, la invitaţia Festivalului Internaţional „După Cădere” (After the Fall) organizat de Centrala Institutului Goethe din Munchen şi statul german.
Teatrul ploieştean a reprezentat ţara noastră la acest Festival european dedicat comemorării a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, având programate două reprezentaţii şi anume în 6 noiembrie la Teatrul Stadt Halle din Mulheim an der Ruhr şi în 8 noiembrie, în inchiderea acestui Festival la Teatrul Naţional din Dresda (sala Kleines Haus).
Ambele reprezentaţii au beneficiat de o prezenţă numeroasă a publicului german, dar totodată şi a etnicilor români din Germania, iar reprezentaţia din Dresda a fost urmată de o consistentă conferinţă de presă şi o inedită şi incitantă întâlnire cu publicul spectator din Dresda.
Ecourile imediate ale turneului nostru au fost entuziaste atât din partea organizatorilor germani cât şi a publicului şi a presei germane.
Sâmbătă 7 noiembrie, în cursul dimineţii la Dresda, organizatorii au programat o substanţială reuniune a directorilor celor 17 teatre europene participante la programul After the Fall, ocazie cu care conducerea Teatrului ploieştean a stabilit numeroase contacte cu partenerii europeni a căror finalizare va fi prezentată presei locale la momentul potrivit.

 

 

Director General
Lucian Sabados

Back To Top