Stela Popescu părăsește pentru totdeauna scena, după zeci de ani în care a adus zâmbete pe chipurile românilor.
Marea actriță Stela Popescu a fost găsită, fără suflare, joi. Ar fi murit în locuința sa din București, unde a fost găsită de fiica ei, cea care a și sunat la 112. Din păcate, echipajul SMURD ajuns la fața locului a constatat decesul, care se pare că survenise cu mai multe ore în urmă.
În mai puțin de o lună, pe 21 decembrie, ar fi împlinit 82 de ani.
Stela Popescu, doamna teatrului de Revistă, a reușit să se mențină în topul celor mai iubiți actori ai scenei românești timp de mai bine de jumătate de veac. S-a născut la într-o familie de învățători modești, iar după deportarea tatălui său în Siberia, în 1940, s-a refugiat împreună cu mama în România, la Brașov.
Admisă inițial la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki", a renunțat după un an și jumătate, intrând în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a continuat să urce pe scenă.
La început, la teatrul din Brașov ajunsese să joace și 400 de spectacole pe an. Din 1963 până în 1969 a jucat la Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", pe care l-a părăsit pentru Teatrul de Comedie. A continuat și colaborarea Radiodifuziunea Română, din 1963 până în prezent.
În 1958, a debutat și în cinematografie în pelicula "Alo? Ați greșit numărul". A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), "Pe malul stâng al Dunării albastre" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), etc.
Între anii 1971 și 1979, a făcut cuplul, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela - Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate din prima clipă și până în zilele noastre.