Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Pentru concertul Filarmonicii de săptămâna trecută, Cristian Florea (Spania) a pregătit publicului ploieştean o surpriză asumându-şi doua sarcini extrem de dificile: pe de o parte, a fost atât dirijorul, cât şi solistul spectacolului, pe de altă parte, programul propus a cuprins trei lucrări foarte cunoscute şi iubite de melomanii de pretutindeni.
La început a putut fi ascultată tumultoasa uvertură a operei „Maeştrii cântăreţi din Nurnberg” de Richard Wagner. Această lucrare pretinde un aparat orchestral destul de mare, preponderenţa aparţinând suflătorilor de alamă. Aceştia şi-au dat toată silinţa ca piesa să sune unitar, fără stridenţe nejustificate, insistând, poate mai mult decât altădată, asupra acordajului.
În continuare, Cristian Florea a interpretat, în calitate de solist, Concertul pentru violoncel de Luigi Boccherini. Ceea ce a reuşit violoncelistul Cristian Florea a fost să redea contrastul dintre tumultul sonor al uverturii wagneriene şi eleganţa, echilibrul şi, în acelaşi timp, virtuozitatea acestei lucrări concertante aflate, din punct de vedere stilistic, la popul opus faţă de prima.
Partea a doua a spectacolului a fost dedicată Simfoniei a IX-a „Din lumea nouă” de Antonin Dvorak, opus aflat în „topul” preferinţelor publicului, între primele 10 lucrări simfonice din repertoriul universal. Orchestra dirijată de Cristian Florea a oferit o viziune interpretativă ăn care toate stările sufleteşti, de la exuberanţă la melancolie, şi de la un optimism clocotitor la o tristeţe fără margini, şi-au găsit locul.
La următorul concert, de joi 30 octombrie 2008, invitat la pupitrul dirijoral va fi compozitorul Sabin Păutza care va oferi publicului două lucrări a căror tratare orchestrală îi aparţine („Marea Fugă” de Ludwig van Beethoven şi „Fata şi moartea” de Franz Schubert) şi o lucrare ce îi aparţine, dedicată viorii acompaniate de orchestră, intitulată „Jocuri IV”. Solist va fi Florin Croitoru.

Back To Top