Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Concertul de joi, 13 noiembrie 2008, al orchestrei simfonice a Filarmonicii dirijat de RADU POSTÄ‚VARU poate fi considerat, fără exagerare, drept cel mai bun spectacol al formaţiei ploieştene din această stagiune. Faptul că programul anunţat a fost modificat din cauza imposibilităţii solistului (ANTONIO DI CRISTOFANO - Italia) de a veni în România nu a diminuat calitatea prestaţiei celor aflaţi pe scenă.
Concertul pentru pian şi orchestră de Bartolucci a fost înlocuit cu Rapsodia a II-a de George Enescu. Melodiile şi ritmurile bine cunoscute ale acestui opus inspirat din folclor au fost interpretate atât de sugestiv, încât au reuşit să evoce în mintea şi sufletul celor aflaţi în sală crâmpeie din peisajul românesc de altădată.
A urmat o altă lucrare inspirată de melosul popular - „Kamarinskaia” de Mihail Ivanovici Glinka. Bazată pe două teme contrastante, un cântec de nuntă şi o melodie de dans, această fantezie simfonică „descrie” prin sunete, poate mai clar decât prin cuvinte, cele două faţete ale sufletului ţăranului rus: melancolia şi exuberanţa. Interpretarea dată de dirijorul RADU POSTÄ‚VARU acestei piese a reuşit să scoată în evidenţă fără a pastişa cele două caracteristici diametral opuse.
Partea a doua a programului a fost dedicată poemului simfonic „Pinii din Roma” de Ottorino Respighi. În ciuda farmecului de neegalat al armoniilor impresioniste şi a tehnicii de orchestrator a autorului, dacă această lucrare nu este echilibrat construită şi interpretată, poate deveni trenantă şi, în ultimă instanţă, plicticoasă pentru public. Aici a intervenit ştiinţa dirijorului RADU POSTÄ‚VARU care a reuşit să potenţeze valorile dinamice şi timbrurile orchestrei în aşa fel încât a creat o adevărată feerie de culori şi de imagini pline de vervă meridională. Abordarea unui astfel de opus este, atât pentru un dirijor cât şi pentru o orchestră, un adevărat examen de maturitate interpretativă, de stăpânire a posibilităţilor fiecărui instrument în parte şi a orchestrei gândită ca instrument colectiv, examen pe care dirijorul RADU POSTÄ‚VARU şi formaţia ploieşteană l-au trecu cu brio.
Programul concertului de joi, 20 noiembrie 2008, cuprinde uvertura operei „Răpirea din Serai” de Wolfgang Amadeus Mozart, Simfonia concertantă pentru vioară, oboi, fagot şi violoncel de Joseph Haydn şi Simfonia nr. 39 de Wolfgang Amadeus Mozart. Dirijorul invitat va fi ROMEO RÎMBU, iar solişti - membrii CVARTETULUI „IAŞI”.

Back To Top