Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Miercuri, 19 noiembrie, ora 17.00, la Muzeul Judeţean de Arta Prahovă „Ion Ionescu-Quintus", scriitorul Stelian Tănase s-a întâlnit cu cititorii ploieşteni. Evenimentul a fost prezentat de Florin Sicoie, directorul Muzeului şi Ovidiu Simonca, redactorul-şef adjunct al revistei "Observator cultural”. Cu această ocazie, a fost lansat şi cel mai recent roman al său, "Maestro”, carte aparută de curând în colecţia „Fiction Ltd." de la Editura Polirom.

 


"Maestro” poate fi asemuit cu o imensă scenă. Una pe care se desfăşoară un spectacol de multe ori grotesc, trist şi ironic, buf şi serios. Autorul îşi subintitulează povestea „o melodramă".
Este o abordare dramatică, undeva între hiperrealism şi absurd, un stil brutal, adesea cinic, fără iluzii asupra personajelor sale şi a lumii despre care scrie şi chiar asupra autorului. Dincolo de reflectoare se dezvăluie abisul, spectacolul trivial, fascinant şi mistificator al televiziunii, surprinsă din interior ca o hartie de turnesol a acestei epoci. Pentru cei care-1 caută pe scriitorul Stelian Tanase, "Maestro” aduce revelaţia unei cărţi extraordinare.


"Romanul l-am scris anul acesta şi anul trecut. Deci este un roman de după '89, care se referă la România tranziţiei, deşi eu vorbesc mereu în cărţile mele - aşa s-a întâmplat, nu că ar fi vreun merit - despre o Românie eternă, o Românie în date fundamentale, şi nu circumstanţiate - asta nu a înţeles nici cenzura în urmă cu 20-30 de ani. Şi "Maestro” poate fi privită circumstanţial, pentru că este vorba despre lumea televiziunii, iar oamenii pot să tragă tot felul de concluzii, că toţi se uită la televizor, dar în acelaşi timp este vorba de o Românie dintotdeauna la care eu fac referire, pentru că aşa îmi vine, din cauză că am stat prea mult în arhive şi citesc prea multă istorie.” (Stelian Tănase în dialog cu George Onofrei, pentru "Suplimentul de cultură”)


Stelian Tănase (n. 1952), scriitor, politolog, istoric şi publicist, a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti în 1977 şi şi-a luat doctoratul în sociologie politică în 1996. Predă ştiinţe politice la Universitatea din Bucureşt; realizator al unor talk-show-uri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune TVR, Antena 1 şi Realitatea TV. Publică articole în "Revista 22” şi este editor coordonator al revistei "Sfera Politicii”. A fost deputat în Parlamentul României. A susţinut conferinţe la Roma, Paris, Oslo, Viena, Budapesta, Washington, precum şi la prestigioase universităţi americane: Berkeley University, UCLA, Stanford University, New York University, Columbia University, University of Maryland, The New School for Social Research. Este laureat a numeroase premii de televiziune şi premii literare. A debutat ca romancier în 1982 cu "Luxul melancoliei” (reeditat în 1993). Dintre volumele publicate după 1989, menţionăm: "Corpuri de iluminat” (roman, 1990, ediţia a Il-a, 1997), "Şocuri şi crize” (articole politice, 1993), "Playback” (roman, ediţia I, 1995, ediţia a Il-a, 2004), "Ora oficială de iarnă. Jurnal 1986-1990” (1995), "Sfidarea memoriei” (convorbiri cu Alexandru Paleologu, 1996), "Anatomia mistificării”, 1944-1989 (1997), Mir-colul revoluţiei. O istorie politică a căderii regimurilor comuniste” (1999), "Acasă se vorbeşte în şoaptă. Dosar & jurnal din anii târzii ai dictaturii” (2002; "At Home There's Only Speaking in a Whisper”, Columbia University Press, New York, 2007), "Anatomia mistificării. Procesul Noica-Pillat” (2003), "Zei şi semizei. La început de secol” (2004), "Clienţii lu' tanti Varvara” (2005; "Auntie Varvara's Clients”, Spuyten Duyvil, New York, 2007).

 

Back To Top