Categorie: APH Cultural

Invitat special al Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser” din acest an, graficianul Ion Tițoiu expune, în această perioadă, la Galeria de Artă Ploiești, o sută de lucrări. Realizate de către 60 de studenți sub coordonarea lui, gravurile sunt reunite în expoziția „Maestrul & Ucenicii”.

Citește și: CULTURA. Gravură contemporană la Muzeul de Artă „Ion Ionescu-Quintus”

”Avem un eveniment unic: sunt lucrări realizate acum douăzeci de ani. Atunci, le-am dat studenților mei o temă: Gemenii, referitoare la Turnurile Gemene și 11 septembrie 2001, iar unii dintre ei au combinat ideile Turnurile Gemene și Turnul Babel. Ei au adunat din cultura lor – și sunt foarte dotați – o sută de gravuri una și una. Doresc să vină toată lumea să citească – e ca un ex libris! – fiecare gravură în parte, nu să o vadă superficial, cu aparatul foto în mână. Trebuie să fie citită pentru că fiecare student are ceva de spus. Expoziția este un mare eveniment și artistic și istoric, iar toate aceste gravuri au fost expuse la Paris, New York, Roma, Veneția, New Delhi, practic în toată lumea”, ne-a declarat maestrul Ion Tițoiu.

Galeria de Arta Maestrul Ion Titoiu. 2 2

Atelier neconvențional

Graficianul Ion Tițoiu a lansat ploieștenilor și o invitație specială: să vă bucurați de prezența maestrului și de conversațiile cu el, la Muzeul Județean de Artă. Aici, în cadrul unui atelier neconvențional, artistul va realiza în fața publicului imagini după plăcuțe de metal, dezvăluind ”intimitatea” procesului de constituire a unei lucrări de gravură, pe tot parcursul bienalei. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Facebook.cominstagram.comtwitter.comGoogle BusinessYoutube Actualitatea

Galeria de Arta Maestrul Ion Titoiu. 3 2

Back To Top