O piaţă din Paris va purta numele marelui compozitor român George Enescu
Categorie: APH Cultural

O piaţă din Paris va purta numele marelui compozitor român George Enescu, după ce Consiliul Primăriei pariziene a votat decizia, a anunţat pe Facebook ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.

„Sâmbătă dimineață, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeași hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piața Enescu - este locul în care compozitorul și violonistul roman și-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni.

CULTURĂ- Patrimoniul Ploieştiului, îmbogăţit cu alte trei opere monumentale

Decizia primăriei Parisului încheie Anul Enescu aflat sub patronajul celor doi președinți, Klaus Iohannis și Emmanuel Macron. De la prezența Orchestrei Naționale a Fraței la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei Oedip la Opera Bastille, numeroase au fost omagiile pe care România și Franța le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naștere.

Discutăm de peste un an cu autoritățile franceze despre apariția unui loc emblematic în Paris care să poarte numele lui George Enescu și vreau să le mulțumesc pentru aceasta colaborare excelentă (mulțumiri speciale doamnei primar adjunct a Primariei Parisului, Laurence Patrice, doamnei primar a arondismentului 9, Delphine Bürkli și președintelui grupului de prietenie din Adunarea Națională, André Chassaigne)”, scrie Luca Niculescu, pe pagina personală de pe rețeaua de socializare Facebook. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Facebook.com/ / instagram.com / twitter.com / Google Business  Youtube Actualitatea

Back To Top