Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

VioaraOaspetele de săptămâna trecută al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti şi al publicului ploieştean a fost tânărul dirijor TIBERIU OPREA. Programul propus a fost dedicat lucrărilor din perioada Şcolilor Naţionale.

În prima parte a spectacolului au putut fi auscultate două opusuri aparţinând compozitorului finlandez Jan Sibelius („Valsul trist” pentru orchestră şi Concertul pentru vioară şi orchestră), iar în partea a doua, Simfonia a VIII-a de Antonin Dvorak (celebrul reprezentant al Şcolii Naţionale cehe). Ceea ce a reuşit dirijorul TIBERIU OPREA prin interpretarea „Valsului trist” şi a Simfoniei este tocmai sublinierea subtilă a momentelor care sugerează sursa folclorică a inspiraţiei celor doi compozitori - Jan Sibelius şi Antonin Dvorak - , spontaneitatea limbajului muzical ce caracterizează cele două lucrări şi, nu în ultimul rând, tehnica de compoziţie a celor doi creatori care au ştiut să aleagă şi să prelucreze iscusit melodiile populare în aşa fel încât să ofere ascultătorilor o imagine convingătoare şi veridică a sufletului poporului din care au făcut parte.

Optimism şi melancolie cu Irina Mureşeanu


Solista Concertului pentru vioară a fost o mai veche cunoştinţă a publicului ploieştean, IRINA MUREŞEANU. Profunda simţire, tehnica şi un sunet de calitate, ştiinţa de a trece de la o stare de spirit optimistă, pozitivă la una plină de melancolie, iată calităţile de care a dat dovadă, încă o dată, această violonistă în faţa melomanilor aflaţi în sală. Nu trebuie uitat că la buna impresie şi la plăcerea de a o asculta cât mai des pe scena Filarmonicii a contribuit şi acompaniamentul discret dar atent la toate intenţiile solistei realizat de orchestra dirijată de TIBERIU OPREA.

„Peer Gynt” povestit de Florin Piersic

Următorul spectacol al orchestrei simfonice a Filarmonicii va avea loc miercuri, 3 decembrie 2008. În prima parte, dirijorul RADU POSTÄ‚VARU îl va acompania pe flautistul IONUŢ ŞTEFÄ‚NESCU. Acesta va interpreta Concertul pentru flaut şi orchestră de Carmen Petra-Basacopol şi Concertul pentru flaut şi orchestră de Saverio Mercadante. Partea a doua este dedicată suitei „Peer Gynt” de Edward Grieg. Alături de formaţia ploieşteană şi de dirijorul RADU POSTÄ‚VARU este invitat, în calitate de povestitor, actorul FLORIN PIERSIC. 

Back To Top